Pendapatan Google Adsense : RM20k

😀 senyum sikit..!!

wahh!! tajuk ni gempak gilerrrr.. mmg gempak ke? Semalam time tgh nak ambik ‘gaji’ tetap adsense bg bulan Febuari tetiba teringin nak tgk jumlah keseluruhan semenjak terjebak dengan Google Adsense. Gaji semalam genaplah 19 bulan berturut-turut saya menerima pendapatan pasif ini tanpa ‘miss’ walau sebulan. Syukur, Alhamdulillah.. Maksudnya dah 19 kali la saya menerima duit dari google.. best3x!!

Tringat sebenarnya 2 tahun dahulu ( Febuari 2007) ketika tu pertama kalinya nak mempercayai buat duit dengan internet ni. Dan pada waktu itu terjumpe Google Adsense. Memang ramai otai ketika itu yang gempak dengan income adsense. Saya bermula dengan ‘zero’ dan pendapatan pertama saya adalah $0.69 jer.. kemudian next month dapat $0.02 jer..! Disebabkan tak putus asa, setelah 5 bulan aktif untuk adsense barulah merasa pendapatan pertama, masa tu google hantar Cek ke rumah saya. 5 Bulan baru mula menjana hasil pertama, terseksa bukan?? Ramai rakan saya yang nak mulakan google adsense ni, baru try sebulan dua je dah give up.. soh sabar sikit je tak nak. Tapi buat ape nak kisah, pendapatan saya tetap tak terjejas.

Berikut adalah screenshot Google Adsense saya bg tempoh 19 bulan : (klik pd gmbar untuk jelas)

Jadi, secara keseluruhannya selama 19 bulan ni, saya dah menjana sebanyak USD6170.13 ~ RM20k wahh banyak tuu, kalo dapat income mcm ni setiap bulan kan best.. Tapi takpe, untuk setahun setengah ni dengan RM20k yg telah saya dapat dan saya pun tak tahu kemana tah duit tu pergi…boros sgt la.. 🙁

Sebenarnya dah hampir 4 bulan saya tak pernah update blog-blog adsense saya. Namun income terus terjana secara automatik! hehe, dapat duit goyang kaki je. Hujung bulan hanya perlu login di google adsense dan ambik MTCN number untuk western union..best tak kerja mcm ni? Tapi anda tak tau bagaimana peritnya bermula dulu… terkontang kanting tau..

Walaupun tak la sehebat otai-otai IM yg lain, namun, cukupla dengan sekitar RM800 setiap bulan berterusan hanya dengan goyang kaki!! 😀

Tawaran Hebat!! Ade sesiapa nak jadi anak murid saya dalam Google Adsense? haha…ayat poyo gilerrr..

Incoming search terms keywords:

  • nasoha com buat duit guna google adsene (3)
  • bagaimanakah buat duit dengan google adword (1)

Buat Duit Dengan Seks.

Ni khas untuk dewasa sahaja! Anda yang belum baligh, boleh pegi jauh2 ok, 😀

Oppss! Tajuk tu agak bahaya sikit, dan juga kene faham buat duit dengan seks ni, bukannya buat duit dengan hubungn seks. Lain maksud tu. Memang sejak akhir-akhir ini, Usahawan Internet Tempatan semakin berani dengan menerbitkan pelbagai jenis panduan ebook seks secara terbuka. Cumanya, kita kene melihat aspek ini secara matang dan secara jujur panduan sebegini memang perlu ada pada masa sekarang. Bagi yang tidak punyai masa untuk menghadiri Bengkel Kaunseling Keluarga dan Seksual memang patutla memiliki panduan ebook sebegini.

Saya pernah mengambil subjek Kesihatan Seksual bagi kursus luar fakulti di Fakulti Perubatan. Dan banyak yang dapat menyedarkan saya tentang permasalahan berkenaan seksual ni. Benda yang orang kata remeh ini sebenarnya yang boleh meruntuhkan rumah tangga. Memang tidak dinafikan lebih 70% isteri tidak mencapai tahap kepuasan optimum bila bersama. Ha, ni bukan saya nak kata, tapi biarkan keratan akhbar yang mengatakan, ( keratan akhbar Kosmo 25 Feb 2009)

Jadi, memperkenalkan kepada anda!

Saya cuma nak mengulas dan memberikan pandangan peribadi tentang panduan ebook diranjang ni. Pada mulanya memang saya rasa agak terkejut, dan tak sangka benda sebegini rupa terdapat dipasaran. Apa yang membimbangkan saya adalah, takut-takut anak muda yang mempelajari ‘ilmu’ dari panduan ini akan dipraktikkan secara tidak sah. Hohoho..bahaya tu. Namun, niat asal penulis bukan ke situ dan saya yakin adalah demi untuk menjaga keharmonian alam rumah tangga. 😀

Oh ya, ebook ini cukup memuaskan hati saya dan sesiapa yang memilikinya pasti akan rasa teruja dengan ilmu dan ‘pengalaman’ dari penulis sendiri. Bukan sahaja teknik lengkap beserta ilustrasi bergambar disertakan malah juga terdapat banyak maklumat asas yang selama ini tak tercapai dek akal kita. Sebagai contoh, seorang wanita yang melakukan masturbasi adalah bukan kerana terangsang melihat lelaki gagah perkasa, tapi adalah kerana…….(nak tau apa, kene beli la). Siap ade laagi bonus tambahan iaitu:

Dan satu lagi antara faktor yang penting, panduan ini mengajar kita dan menekankan konsep yang sah disisi agama. Bukan main belasah je! Kita hidup ni kene la ikut peraturan dan pelembagaan macam perlembagaan tubuh negeri Perak. Penulis juga ada sertakan sekali tips untuk menjaga ‘aset’ diri agar kekal aktif dan subur sepanjang masa.

Kepada bakal pengantin juga, ada satu slot khas untuk panduan posisi yang paling sesuai untuk malam pertama! Jangan main hentam je! kene ikut step by step la.. Tunaikan tanggungjawab anda sebagai seorang suami dan isteri yang bertimbang rasa terhadap pasangan anda! Jadi dapatkan segera panduan ini dengan klik banner dibawah:

Kembali kepada tajuk asal saya iaitu buat duit dengan seks ni, maksud saya adalah kita menjadi ejen dan wakil jualan (affiliate) bg pihak diranjang.com dan saya sendiri telah memdapat komisen hasil mendapat jualan hanya dengan letakkan banner di blog saya. Siapa sangka orang datang blog, klik banner dan terus beli.. hehe..

Renung-renungkan dan selamat beramal (^_^)

Incoming search terms keywords:

  • seks vtmmma (68)
  • seks buat duit (1)

Hot FM Big Jam 2009, Danga Bay.

Alang-alang dah sampai johor kat Good Hope Hotel, Skudai sempena majlis vemma, saya pun singgahla jugak ke Danga Bay tu nak layan kejap HotFM Big Jam 2009. Erm, jalan-jalan kat negeri orang ni best jugak, apatah lagi hanya memandu berpandukan GPS je.. nasib baikla GPS yang baru beli ni tak bengong. Kita betul la apa yang dia guide.

Ok, just nak tunjukkan je sekitar HotFM Big Jam 2009 tuu:

Ini hadapan Festive Street Mall, Danga bay, cuaca yang amat terik sangat2,

Walaupun konsert 8 jam tanpa henti itu bermula jam 4 ptg namun, ada yang fanatik giler dah tunggu depan stage dari jam 12 tgh hari lagi.. Panas tuu.. yang tahan tu tgk ada yang bawak baby pegi time panas terik.. haha

Haa.. ade ternampak kete Hot FM Viva Zoomerz, jadi saya pun ambik la gambar sikit..

Yang ni pulak, sebab terlalu panas terik, beli la satu topi murah ni dan boleh la jd kenangan dari Danga Bay:

Memang banyak ragam disana, dan apa pun menjadikan serba sedikit kenangan dalam kehidupan..