RM7000 Nak Laburkan dimana?

Artikel Penuh di: http://nasoha.com/index.php/rm7000-nak-laburkan-dimana

*******************************************************************************************

BERITA BAIK KEPADA EJEN INSURANS, TAKAFUL, UNIT TRUST, PELABURAN, DAN SEMUA EJEN MENCARI PELABUR.

Salam sejahtera, post kali amat beruntung kepada pelanggan setia blog saya kerana orang terawal membaca dan dia sedang mencari pelanggan (pelabur), kerana saya sedia menjadi client anda!

Jadi pastikan anda dah subscribe blog ini supaya anda menjadi pembaca pertama! Sila Subscribe disini.

Oh ya, terus terang saya katakan SAYA BUNTU NAK LABURKAN RM7000 DI MANA?

Saya ingin melabur untuk masa depan yang agak terjamin, memandangkan saya ni tidak bekerja makan gaji. Saya takde majikan, saya takde KWSP. Yang ada adalah VeMMA!

http://imgboot.com/images/nasoha/investment.jpg

Saya mahukan graf pelaburan saya sentiasa meningkat seperti rajah diatas. Jadi, tak tahu mana tempat yang terbaik.

Antara jenis pelaburan yang memberikan pulangan yang telah saya kaji adalah Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • skim pelaburan ambank (25)
  • dividen takaful prudential (10)
  • pelaburan ambank (2)
  • jadi kaya dengan unit trust (1)
  • laburkan duit (1)
  • nak invest duit kat mana (1)
  • pelaburan takaful ikhlas (1)

Kemewahan adalah satu UJIAN?

Artikel Penuh di: http://nasoha.com/index.php/kemewahan-adalah-ujian

****************************************************************************

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca budiman. Selamat berpuasa bagi yang beragama Islam. Islam is the way of life. Syukur ke hadrat Ilahi walaupun Islam kita ini adalah Islam yang diwarisi oleh ibu-bapa kita, namun, kita tetap cuba menghargainya.

Wahh..mcm poyo pulak nak bg tazkirah. hihi… Saya menulis ini adalah untuk mengingatkan diri saya sendiri yang semakin alpa sambil mengingatkan para pembaca sekalian. Bulan puasa ni, pastinya sedikit ilmu yang kita kongsikan, pahala kita akan digandakan, Insyaallah. Arus kemodenan alaf kini cukup menguji keimanan kita. Apatah lagi suasana sekeliling kita mendesak kita menghampiri kepada dosa. Iman boleh turun naik ni.

Bercerita pasal iman, saya bukanlah orang yang layak nak huraikan. Namun, sebagai org Islam, saya cukup tahu Rukun Iman itu 6 perkara. Kalau di iklan radio Rukun Negara boleh ingat, takkan rukun iman yang 6 pun takleh ingat kan? Jadi, post saya kali ini agak berbeda dengan sebelum-sebelum ini yang banyak memberikan tips buat duit di internet atau pun sebagai usahawan internet.

Seiring dan Sejalan

Dalam usia perniagaan semakin maju, jgn ditinggalkan juga usia keimanan kita. Hari ini adalah 17 Ramadhan, sejarah Al-Quran diturunkan secara beransur-ansur selama 22 tahun. Kalau tak silap dulu mengaji pernah dengar Al-Quran diturunkan selama 22 tahun 2 bulan 22 hari. Betul ke tak ye? Kalau salah, sila betulkan ana ye? Banyak kisah tauladan dan pedoman hari esok yang perlu kita pegang. Selagi kita berpegang kepada Al-Quran dan hadis Nabi, maka kita takkan sesat buat selamanya. Kadang-kadang saya cek balik diri sendiri, kenapalah aku wat dosa hari ni? Rupanya tertingal baca Al-Quran atau pun solat kita dah tak berkualiti lagi.

Pagi ini terdetik hati ini nak Klik Sini Untuk Baca Selajutnya