Berguru Dengan Paul Wilson

Hai.. siapa sangka, dalam dunia internet siber, macam tak percaya hanya selama ini chatting dan layan emel orang luar tetapi siap datang berjumpa. Siapa itu Paul Wilson? Bagi yang tak terlepas post saya sebelum ini mesti dah tau, Paul Wilson adalah pemilik Autoresponder Response2-0.

Ok, cuba ke laman rasmi beliau disini dan paparan websitenya ada gambar beliau seperti berikut:

paul-wilson-autoresponder4

Muka Paul Wilson tu ada di websitenya, beliau tidak malu pun nak tunjuk gambar beliau di website kerana beliau nak bina kredibiliti. Dan semalam, saya sempat bertemu Paul Wilson di Kuala Lumpur, jom tengok gambar dia sama tak macam dalam website;

paul-wilson-autoresponder2

waaaaah! sebijik laa..beruntung sangat-sangat saya dapat berjumpa dengan World Class Internet Marketer ni ha. Beliau datang ke Malaysia bersama isterinya Evita Wilson semata-mata nak jumpa pemilik website nasoha.com iaitu saya =) hihihi.. eh bukan lah, tugas utamanya adalah untuk ziarah sahabat baik beliau iaitu Mark Webber sambil tengok pasukan kegemaran beliau Ferrari beraksi di litar sepang 4 april lepas.

Alang-alang di nak turun Malaysia, memang saya tak lepaskan peluang nak jumpa beliau.

Bukan saya sorang je, saya telah bawa otai vemma yang melanggan Response2-0 untuk turut serta. Antaranya saudara Din Beramboi, Nur Khairul Azizi, Siti Husna dan Suhaiza Sahar.

paul-wilson-autoresponder3

Cuba tengok gambar diatas, isteri Paul Wilson iaitu Evita Wilson sedang berbangga dengan Produk Vemma. Tak lama lagi, mereka ini akan bergelar Jutawan Vemma dalam rangkaian VSomebody. hehehe… Mereka sangat suka dengan produk ni.

Sesi pertemuan dengan mereka ini sangat seronok, berborak macam ayam dan itik, asyik gelak je, sebabnya susah nak faham english dia, tapi bila buka laptop, senang nak faham.

Beliau sempat mengajar kami ilmu-ilmu tahap dewa untuk mendapatkan traffik ke laman website kita. Banyak sungguh ilmu beliau kongsikan kepada kami.

paul-wilson-autoresponder1

Serba sedikit latar belakang beliau, Paul Wilson berusia 30 tahun dan menetap di Port Hedland, Australia. Betul2 rumah dia tepi laut.. Sewa rumahnya berharga USD1500 seminggu! Sebab, negara beliau semua gaji adalah mingguan. Patutlah vemma pun wat gaji mingguan, sebab ikut negara maju.

Permintaan KHAS dari Kami kepada Paul Wilson.

Kami ada menyatakan masalah utama sistem autoresponder adalah double opt-in. Seperti Norabot,mula-mula adalah single opt-in. Dan sekarang, bila dah ramai beli, dia naikkan harga dan hilangkan single opt-in.

Jadi, semalam Paul Wilson ni dah berjanji akan kekalkan single opt-in dalam response2.0 sampai bila-bila untuk kami semua dan juga semua yang berdaftar dengan kami.

Jadi, apa tunggu lagi, nak dapat kekal single opt-in tak?

Dapatkan segera disini ye..

Menambah Simpanan ASB Melalui Maybank2U

Salam sejahtera pembaca budiman. Ketika post ini ditulis saya sedang bersarapan di McD Seksyen 22, Shah Alam. Bila saya buka Maybank2U, gaji mingguan saya untuk minggu lepas masih belum lagi terusik. Sebelum tangan menjadi gatal, lebih baik saya simpan sedikit di ASB. =)

Namun, sejak saya melakukan Full Time dalam Peniagaan Internet terutamanya Vemma, banyak ilmu internet yang baru yang saya dapat. Terutama dalam pembelian online termasuk beli prepaid, bayar bil postpaid, bayar bil broadband, astro, elektirik, bayar PTPTN, dan pelbagai lagi. Dan hari ini saya menambah akaun simpanan di ASB juga melalui internet. Mudah bukan?

Apa yang pasti, setiap ilmu baru yang saya dapat, saya akan berkongsi bersama anda. Ilmu kalau kita kembangkan, Insyaallah besar ganjaran menanti kita di Sana..

Saya akan tunjukkan kepada anda, bagaimana nak tambah simpanan ASB secara online melalui Maybank2u secara langkah demi langkah.

LANHKAH 1: Login ke Akaun Maybank2U.

LANGKAH 2: Klik pada Investment.

asb-maybank2u-1

LANGKAH 3: Pilih ASNB unit Trust Additional Purchase.

asb-maybank2u-2

LANGKAH 4 : Tick setuju pada Condition dan juga klik NEXT

asb-maybank2u-3

LANGKAH 5 : Request TAC, kemudian masukkan Membership Number, letak amaun yang nak ditambah (RM) dan Pilih Product: Amanah Saham Bumiputera.

asb-maybank2u-4

* Untuk melihat Membership Number, sila buka buku akaun ASB anda, dan pilih No. Ahli seperti dalam paparan berikut:

akaun-asb-depan

akaun-asb

LANGKAH 6 :Masukkan TAC selepas anda terima TAC dari telefon bimbit anda.

asb-maybank2u-5

LANGKAH 7 : SUCCESSFUL! Sila simpan resit anda. Digalakkan Print.

asb-maybank2u-6

Ini sahaja perkongsian saya pada hari ini. Len kali saya ada ilmu baru, saya akan kongsikan lagi okay. Jangan segan silu untuk terus stay tuned bersama nasoha.com Jom jadi Fans saya di Facebook http://fans.nasoha.com

Incoming search terms keywords:

  • asb maybank2u (73)
  • simpanan asb (64)
  • maybank2u asb (63)
  • asb melalui maybank2u (59)
  • simpanan asb melalui maybank (52)
  • simpanan asb melalui maybank2u (51)
  • cara transfer duit ke asb melalui maybank2u (31)
  • transfer duit ke asb melalui maybank2u (27)
  • tambah asb melalui maybank2u (26)
  • tambah pelaburan asb melalui maybank2u (24)

Cara Aktifkan Online Visa Debit Maybank

Nampaknya untuk memulakan perniagaan internet hanya dari rumah kini semakin mudah. Kalau dahulunya saya seorang student, yang belum ada kerjaya mungkin kad kredit adalah penghalang saya untuk buat bisnes internet. Kerana, untuk malakukan transaksi online (pembayaran antarabangsa) perlu ada kad kredit. Itu suatu masa dahulu.

Sekarang, TIADA ALASAN lagi yang kita tak ada kad kredit! Kerana dengan adanya kad debit Maybank (yang ada gambar cherry) amat memudahkan kita melakukan transaksi di internet.

Dulunya dikenali sebagai kad ATM Maybank Bankcard. Dan awal tahun 2009, sesiapa yang memiliki kat ATM Maybank Bankcard ini boleh terus tukar upgred Version iaitu Kad ATM siap Visa Debit. Senang cakap, kad ATM ni ada fungsi sama macam kad debit. Sebab ada logo visa.

Apakah Kegunaan Kad Debit?

Kad debit ni memudahkan kita untuk membeli belah dan juga menggantikan wang tunai kita daripada bawak banyak-banyak. Zaman dulu-dulu, memangla bawak duit berkepuk. Tapi, ini zaman sekarang, bawak kad sahaja. Tapi, kena ingat kad debit ini adalah kontra daripada kad kredit. Kalau kad kredit, swipe dulu, hujung bulan baru bayar bil. Lain pula kad debit, kena masukkan duit dulu (macam prepiad), dan kemudian barulah boleh swipe di mana-mana. Antara kegunaan kad debit ialah:

  • Membeli belah di shopping complex.
  • Beli minyak di petrol station.
  • Pembelian atau pembayaran di internet.

Kalau tak silap saya, kalau nak byr minyak di petrol station, elok bayar di kaunter. Kalau kita swipe dia machine pam minyak, dia akan tolak RM200 dahulu, walaupun kita hanya isi minyak RM40 sahaja. Dan beberapa hari kemudian, baru dia masukkan semula baki RM160 tuu.. Sebab saya dah pernah kena benda ni.. hihi

Jika shopping, kita akan dapat treats point. Setiap pembelian RM3 akan dapat 1 mata treats point. best kan..

Namun, kalau kita nak buat pembelian secara online pula (transaksi di internet), bukan boleh terus pakai je. Kena aktifkan dulu “Maybankcard Secure Online Shopping Registration” dan Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • cara aktifkan pengeluaran antarabangsa maybank (18)
  • cara aktifkan maybank antarabangsa (17)
  • aktifkan kad maybank luar negara (17)
  • cara aktifkan kad debit maybank (16)
  • cara buat kad visa (16)
  • cara mengaktifkan kad kredit maybank (15)
  • kegunaan kad debit maybank (14)
  • cara membuat kad visa (13)
  • cara aktifkan transaksi antarabangsa maybank2u (2)
  • Cara debit online maybank (2)