Jadual Lengkap Piala Dunia 2010

Demam piala dunia semakin memuncak. walaupun ketika post ini dibuat, piala dunia telah pun seminggu berlalu. Ramai yang agak hampa bila pasukan kesayangan mereka mula menunjukkan prestasi yang kurang memberangsangkan.

TETAPI, saya sediakan Jadual lengkap beserta cara pengiraan carta secara automatik. Software world cup ini sebenarnya ada kaitannya dengan bisnes internet. Kerana ianya akan memberikan traffik atau pelawat secara percuma! Ramai diluar sana yang tercari-cari teknik mempromosikan perniagaan mereka dengan ‘zero’ modal. Dan, dengan mengmbil kesempatan keatas kehadiran Piala Dunia di Afrika Selatan ini, kita boleh mendapatkan pelawat secara percuma.

Anda nak tahu bagaimana saya lakukan?

Caranya mudah saja. Saya memberikan informasi percuma dalam bentuk exel. Dan, di dalam informasi tentang Piala Dunia 2010 ( world cup south africa 2010) saya ada selitkan beberapa iklan banner.

Jadi, jom dapatkan sekarang: Software World Cup 2010.

Update Status Facebook Via BlackBerry disini

Anda TIADA BLACKBERRY? tetapi nak jugak wall Facebook anda tulis “via BlackBerry”.. Nampak stylo kan? Mudah saja. Saya akan kongsikan tips hebat pada kali ini.

Nak tak wall status di Facebook anda seperti ini:

YA, tidak perlu BlackBerry pun boleh. CARANYA:

Sila ke http://nasoha.com/fb dan akan terpapar page ini.

Anda boleh terus update status anda disini. Apa yang seronoknya, dibahagian “friends”, anda akan dapat status update dari rakan-rakan FB anda pada waktu ini. Ini memudahkan anda “like” dan “komen” secepat yang mungkin selepas rakan anda update status mereka. Seronok bukan bila menjadi org pertama “like” atau komen..

Dan juga kelebihan lain adalah, page ini adalah untuk Wall Status sahaja. Ianya simple, dan laju..tak bersepah dengan benda macam2 di profile kita. Ianya HANYA STATUS. dan kita boleh FOKUS pada Wall Status sahaja.. =)

Penggunaan cara ini sangat simple, ala “iPad” punya Facebook pun ada.. cepat dan mudah! Jimat masa kita untuk fokus layan Facebook.

Sekian dulu untuk tips ringkas kali ini.. =)

NOTA: Jika anda ahli vemma, dan mahukan Wall Status ada dipaparkan “via BlackBerry for VeMMA” sila ke http://nasoha.com/vemmamalaysia