Panduan Pengiklanan Google Adwords

Dapatkan segera panduan google adwords secara PERCUMA!

Hai! salam sejahtera. Bila sebut tentang perniagaan internet dan bisnes internet, sudah tentu ramai yang ingin memaksimakan keuntungan. Namun, tahukah anda, dalam perniagaan internet adalah bermain dengan bilangan visitor yang hadir ke website atau landing page kita?

Lagi ramai orang datang, lagi tinggi peluang perniagaan kita semakin berkembang.

Jadi, kesimpulannya adalah PROMOSI! Sama macam perniagaan konvensional yang lain, kalau tak buat promosi takkan ada orang singgah melawat kan?

Antara cara paling popular di internet untuk beriklan dan promosi adalah dengan mengiklankan website kita di Google Adwords.

Apa itu Google Adwords?

Google adwords adalah satu medium pengiklanan di internet yang berkonsepkan Pay Per Click (PPC). Ini bermaksud, kita akan bayar kepada google mengikut jumlah visitor yang singgah ke landing page kita.

Secara puratanya dianggarkan setiap pelawat dikenakan caj lingkungan 30sen ke 5osen (duit RM). Namun, ianya bergantung kepada “keyword” dan juga persaingan dari pihak lain.

Berapa Budget Iklan di Google Adwords?

Oklah, nak bagi senang faham.. kalau setiap pelawat dikenakan caj sebanyak RM0.30. dan anda memiliki budget sehari dalam RM30, maka anda akan dapat 100 orang pelawat!

Ini adalah contoh kiraan je. Tak semestinya setiap pelawat dikenakan 30sen. Kadang-kadang ada yang naik sikit mcm 33sen atau turun sikit dalam 28sen. ianya adalah mengikut keyword.

Apa itu Keyword?

Keyword adalah “kata kunci” yang orang cari. Sebagai contoh, si A ingin mencari info tentang “bisnes internet”. Maka si A akan ke laman ejen carian google di www.google.com dan menaip kata kunci “bisnes internet”. dan hasilnya dipaparan berikut:

Jadi, si A tadi akan nampak banyak website.. Tetapi, website-website dibahagian atas dan tepi kanan adalah iklan dari google sebenarnya. Sebab itulah ada tulis “sponsored links”. Ini bermaksud, jika si A klik di mana-mana iklan adwords, maka pemilik website (si B) akan mendapat pelawat bukan? pelawat tersebut bernama si A. Dan si B akan dikenakan caj dalam 30sen disebabkan pihak goole telah memberikan pelawat. Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

The Apprentice – Misi Pencarian Super Leader

Anda mencari-cari Perniagaan MLM yang hebat? Perniagaan Internet? Atau mencari sesuatu produk kesihatan yang tahap anti-oksidan tertinggi di dunia?

Anda berada di blog yang betul!

JOM SERTAI VEMMA BERSAMA SAYA!

Kelebihan sertai The Apprentice – Misi Pencarian Super Leader

  • Bimbingan secara terus online (YM, skype, Google Talk)
  • Offline Personal Coaching di mana-mana terdekat. (one-on-one)
  • Internet marketing tools diberikan percuma!
  • Website dan Landing Page diberikan.
  • E-book percuma.
  • Team Support dari VSomebody Consultant.
  • VIP member untuk www.KuliahJutawan.com
  • Event support dari saya.
  • Free newsletter dan penggunaan autoresponder percuma.

Saya sendiri yang akan membimbing anda, tak kisah dimana anda berada (dalam Malaysia), saya akan memberikan input dan didikan untuk berjaya di vemma. Ooppsss! Ianya terhad.. dan ada sesi kelayakan..

Syarat Utama Untuk Sertai “The Apprentice – Misi Pencarian Super Leader”:

  • Minat dengan perniagaan MLM.
  • Lelaki/Perempuan berusia 20 – 45 tahun.
  • Memilki broadband dan laptop sendiri.
  • Luangan masa untuk online selama 3 jam setiap hari.
  • Modal minima RM6k (temasuk sistem, produk, iklan, web, autoresponder, design, SMS)
  • Sanggup untuk belajar dan tidak putus asa.
  • Sekiranya ada pengalaman dalam MLM, Insurans, amat2 dialu-alukan.

“Kalau anda pernah sertai mana-mana MLM, saya akan tunjukkan kepada anda hanya dengan vemma, boleh mendapat RM20k seawal 6 Minggu penglibatan anda! Jika anda mengikuti step-by-step yang diberikan..”

Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Keperitan Hari Ini Untuk Kejayaan Hari Esok!

Assalamulaikum dan Salam sejahtera buat pembaca setia yang saya sayangi sekalian. Hehehe.

“Saya Menghilang?”

Ooopss! sentitif tau topik ni. Tengok-tengok memang saya dah lama tidak meng-update post blog ni. Sebab apa ya? Saya memang sengaja pun..! Dalam keadaan sibuk menyusun program Vemma di sana sini, dan juga mengendalikan website Komuniti Vemma Malaysia iaitu Vemma Rich Club (VRC), saya pun terus fikir, ada bagusnya jugak kalau stop update blog.

Sampailah dapat suatu SMS yang tak diundang masuk ke handset saya berbunyi..

“Salam soha, aku dh lame tgk ko tak update blog.. dah senyap vemma ke bro? biz ok lagi?.. kalau dah tak ok, aku ade biz baru nak ko join ni..”

Hurrmm… rase hati macam sedikit disentuh.. Rupanya ada¬† kawan saya sendiri yg sentiasa memerhati atau teropong saya dari jauh. Dan hanya menunggu disaat kita jatuh di vemma. Biasalah perkara macam ni. Atas nama kawan, sahabat, dan rakan. Namun, kukuatkan juga kakiku untuk melangkah dengan lebih jauh selepas ini.

Hati Seorang Kawan!

Cuba anda renungkan sejenak bg anda yang pernah buat bisnes MLM. Tak kisahlah bisnes MLM apa pun. Semasa hari pertama kita buat bisnes MLM, kita mengajak kawan kita, sbb kita nak kawan kita sama-sama mengubah nasib, dan atas konsep cari duit lebih. Sedangkan kawan-kawan yang lain tu sentiasa ajak tgk wayang, main bowling, main game, dan semua itu adalah konsep “kawan ajak buang duit”. Tetapi dalam kes kita ajak kawan sertai MLM kita, adalah sebab kita nak “ajak mereka berjaya sama dengan kita”. Nanti kalau dah berjaya dan kaya, takdelah kawan kita cakap “ko ni kaya nak makan sorang, ada bisnes baik tak ajak!” .. Tetapi, hakikatnya, hari pertama kita sertai bisnes MLM, ayat yang macam ni lah yg selalu sangat saya terima..

” ko buat lah dulu, nanti ko dah berjaya aku follow”

Wow! Satu ayat yang kurasakan semakin bersemangat aku nak membuktikan nak berjaya di MLM terutama di vemma. Dan, nak tak nak, perit atau tidak, saya TERPAKSA jugak untuk BERJAYA! Dalam proses nak menuju arah kejayaan itu, adalah banyak ‘rejection’ dari ramai prospek. Mase ini lah tetiba je kawan kita pun berkata:

” tu lah ko, buang duit je masuk vemma, nasib baik aku tak dengar cakap ko suruh join hari tu, selamat duit aku..”

Huh! dah la tengah down sebab banyak rejection dari orang awam, malah dapat pulak hadiah best dengan ayat mcm ni.

GIVE UP or GET UP?

Bagai tiada harapan lagi, akaun vemma saya sesi single pek sudah expired. Adakah mahu renew? Atau biarkan saja vemma ku pergi? Aku nak mencatat nama diantara mereka yang larikan diri di vemma? Ahh! Tidak mungkin, sudah pastinya kawan ku tadi akan bertambah gelak besarrrr! Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • Biz hari ni buat esok dapat duit (1)
  • cara ajak orang join bisnes amway (1)