Promosi Percuma dengan Upload Gambar

Ramai diantara kita yang online lebih dari 5 jam setiap hari.. Ada juga yang sampai 24 jam! Tapi, kalau kita online lama-lama, kononya cakap buat bisnes internet.. Apa yang dibuatnya? Alih-alih menatang facebook jugak yang dibuka dan dihadapinya.

Ada Facebook?

Anda akan update status.. Like sana sini.. Komen sana sini.. Yang rajin sikit, suka upload gambar dan tag-tag entah sesiapa tah.. Hehe.. 🙂 Bab tag gambar2 yang bukan-bukan, sebenarnya bukanlah cara yang org suka.. Kalau saya, memang anti la org upload gambar bukan-bukan yang agak “scam”, dan tag nama kita.. Kalau takde gambar saya pun, ianya suatu ILMU atau PENGUMUMAN, saya tak kisah.. malah saya suka!

Jangan lah gambar duit berkepuk-kepuk, then tag gambar orang sana-sini.. Ni cara ‘lama’ dan cara macam ni akan menjatuhkan kredibiliti bisnes anda.. Zaman sekarang orang dah tak pandang gambar kita pegang duit.. Dulu boleh la kan.. Sekarang orang nak tgk kredibiliti..

Salah satu cara kita build up kredibiliti adalah daripada “Event”.. Untuk memastikan anda wujud dalam sesuatu “Event”, adalah dengan bukti bergambar.. Betul tak? So, cara ini lebih bagus sebenarnya, kita expose diri kita, orang akan meningkat kepercayaan dan keyakinan terhadap kita.

Dengan teknik upload gambar di Facebook, ianya akan membantu bisnes kita jika kita tahu cara yang betul..

Apakata kita layan video tutorial yang saya buat ni:

Nak Iklan PERCUMA di Facebook..?

Pengiklanan adalah salah satu daripada asas promosi perniagaan. Kalau anda promosikan perniagaan anda diinternet, sudah semestinya kita perlu buat iklan.

Ada banyak jenis cara nak buat iklan. Iklan berbayar ada, Iklan percuma pun ada. Bezanya, iklan percuma, anda tidak perlu keluar kos bayar iklan, TETAPI, cara kerja kena cara luar biasa sikit la..

Pengiklanan percuma tidak merugikan kita jika kita betul-betul mahir dalam bidang ni. Oleh itu, saya sentiasa mensarankan supaya kita sentiasa berilmu dalam apa jua teknik. Ramai sangat orang nak iklan percuma jer. Sbb tak payah keluar duit. Namun, bukan semudah cara nak main iklan percuma ni.

tetapi, saya ada banyak teknik dalam pengiklanan percuma, dan hasilnya tidak pernah mengecewakan saya. Cuma, kos permulaan tetap ada. But, one time payment sahaja..

Kali ini, saya nak kongsi kepada pembaca budiman sekalian supaya mencuba nasib mengiklan di salah satu portal iklan saya di facebook.

Pernah dengar Jomiklan2u tak…? ini adalah satu laman portal yang saya bangunkan sejak 2 tahun 5 bulan lalu. Sejak akhir-akhir ini, pelawat baru yg singgah ke laman portal ini adalah antara 6000 ke 10,000 pelawat. Maksud saya adalah pelawat fresh.. 1st time visitor. Ianya tidak termasuk pelawat berulang.

Jadi, portal jomiklan2u yang telah saya bangunkan, kini saya lengkapkan dengan satu laman Page Support di Facebook. Ini adalah untuk tujuan mem”brand”kan jenama Jomiklan2u.. Manalah tau akan datang ini adalah potential market yang besar. Suatu ketika dahulu, saya pernah terlintas nak jual laman portal ini.. ada yang sanggup membayar dengan harga RM6000. Tetapi, saya menolak, kerana, industri ini boleh bergerak lebih jauh dan menjadi salah satu aset saya di internet.

jadi, bagi mereka yang serius dan minat untuk meletakkan iklan bisnes anda secara percuma, saya mempelawa anda singgah di Jomiklan2u…

Incoming search terms keywords:

  • iklan percuma di facebook (45)
  • cara buat iklan percuma di facebook (38)
  • yhs-ddc_bd (31)
  • iklan facebook percuma (22)
  • iklan percuma facebook (19)
  • cara buat iklan di facebook free (18)
  • buat iklan percuma di facebook (17)
  • nak buat iklan percuma (16)
  • iklan percuma di fb (15)
  • cara nak buat iklan di facebook (14)