Fahamkan Lesen Produk Digital – RR, MRR dan PLR.

Bila bercerita tentang perniagaan internet, antara jualan yang paling menguntungkan adalah produk digital. Produk digital bukannya dalam bentuk fizikal dan mudah dihantar hanya melalui email. Salah satu produk digital yang popular adalah dalam bentuk e-book atau e-buku.

Kebiasaannya ebook dijual dalam format “pdf”. Dengan format ini membolehkan penjual ebook mengaut keuntungan 100% tanpa sebarang kos ‘bahan mentah’ setiap kali stok dijual. Yang bestnya, produk ini tidak perlukan stok kerana ianya unlimited (digital copy). Cumanya, ketika permulaan, ada juga kos yang diperlukan seperti upah design landing page, hosting & domain, install affiliate sistem, upah editor, dan sebagainya.

Walaupun produk digital ini boleh di ‘copy’ sebanyak yang mungkin, tetapi kita sebagai pembeli tetap tidak boleh mengedarkan kepada orang lain atau menjualkannya semula kepada orang lain. Ianya melanggar hak etika dalam perniagaan internet kerana tidak menghormati usaha seseorang penulis ebook tersebut.

Namun, sesetengah produk digital, ada ditawarkan lesen khas untuk membolehkan pembeli menjualkannya semula dan lesen ini dinamakan Resell Right (RR), Master Resell Right (MRR) dan Private Label Right (PLR).

Jom kita lihat perbezaan antara 3 lesen hak jualan semula ini.

1) Lesen Resell Right (RR).

Lesen ini membenarkan anda menjual semula produk digital dan segala keuntungan 100% adalah milik anda. Anda tidak perlu membayar dividen kepada penulis ebook ini walaupun jualan anda sangat-sangat laris. Tetapi, anda tidak dibenarkan untuk mengubahsuai kandungan ebook tersebut DAN pelanggan anda tidak boleh menjual semula produk tersebut.

2) Master Resell Right (MRR).

Lesen ini adalah lebih advance dari lesen RR. Ianya sama seperti lesen RR dan yang membezakannya adalah pelanggan anda dibernarkan untuk menjual semula. Ini bermaksud, anda dibenarkan menjual lesen RR kepada pelanggan anda pula.

3) Private Label Right (PLR).

Ini adalah lesen yang paling advance! Produk  PLR boleh dijual semula dan yang paling advance ialah anda dibenarkan mengubahsuai produk ini dan meletakkan nama anda sebagai penciptanya. Ini menjadikan produk PLR seolah – olah ciptaan anda yang asli, walaupun anda langsung tak pernah menciptanya!

 

Lesen sebegini amat penting dan selalunya susah kita nak cari untuk pasaran malaysia (bahasa melayu). Ianya memudahkan kerja anda tanpa mencipta produk sendiri, tanpa mencipta/design web jualan, anda sudah terus menjualkannya dan 100% keuntungan milik anda..

Mudah bukan..?

Traffik meningkat sehingga 1000% dalam masa 7 hari tanpa buat apa-apa!

Wow…!! Tajuk yang sungguh gempak… bukan main-main punye bro!

Sejak kebelakangan ini memang saya agak sibuk sedikit kerana banyak urusan perkahwinan. Dah mula jinakkan diri sebagai “Wedding Decorator” atas minat yang mendalam. Sebagai hobi apabila dah bosan mengadap laptop untuk buat bisnes online.

So… saya akan update kemudian koleksi pelamin, wedding garden, dan juga photo-booth perkahwinan yang saya sendiri buat bersama wife saya.

Dalam kesibukan ini, dalam tidak sedar, teknik Senjata Rahsia Facebook Sniper Grey Hat saya cukup menjadi. Bagi mereka yang selalu layan status FB saya, memang ada saya berguru dengan seorang pakar FB dari negara luar. Kalau nak berguru dengan beliau ni, 2 jam skype sahaja dah mencecah 600USD!

But….. pelaburan terbaik adalah memang melaburkan pada diri sendiri. Tak lain tak bukan, tingkatkan ilmu didada kan?

Saya hanya setup akaun Facebook Sniper ini cuma sekali sahaja. Dalam masa 15 minit. Bagi mereka yang kurang mahir IT, dianggarkan dalam 30 minit ke 40minit. Selepas itu….. FREEDOM! Goyang kaki…

Betul… Serius..! memang tak percaya. Kuasa Sniper memang betul-betul menjadi. Memanglah kita dok goyang kaki untuk terima pelawat bertubi-tubi… tetapi, website kita / landing page kenalah POWER! barulah ada sales, dari situ dapat income dari internet.

Nah saya tunjukkan screen shot pelawat ke salah satu blogspot saya, biasa2 jer dalam 300 pelawat sehari.. tetapi sekarang, dah mencecah 3000 pelawat sehari…

Tengok pelawat saya semalam 19 Disember 2011 mencecah 3587 dengan pelawat baru sebanyak 1410.

Bukan sekadar pelawat meningkat, tetapi, apa yang BEST adalah meningkat secara KONSISTEN! bukannya naik mendadak dalam sehari dua, esok2 dah jatuh merudum…

Teknik Sniper Facebook Grey Hat ini belum saya dedahkan kepada sesiapa lagi. Kerana, saya nak balun test run dulu betul-betul. Jika memberikan hasil, baru akan saya kongsikan.

Hakikatnya, kini, cukup memberikan kepuasan kepada saya. Bukan sahaja pelawat bertambah, tetapi Facebook Fan Page juga meningkat jumlah LIKE melebihi 1000 like dalam sebulan TANPA BUAT APA-APA!!

Kalau nak tahu info teknik ini ketika dilancarkan nanti, anda WAJIB memiliki dahulu Pakej Pakar Promosi. Kerana ILMU asas akan diajarkan dalam modul ini.

dan  HANYA peserta/pembeli pakej ini sahaja akan mendapat INFO tentang Sniper FB ini.

dapatkan sekarang di link: http://www.pakarpromosi.com/hop.php?ref=index