Saham: Lagi Peningkatan Selepas Seminggu! Untung 4.78%

Ramai yang memberikan respon positif bertanyakan tentang pelaburan saham ‘online’ yang ada saya sertai secara tidak langsung. Saya pun agak bingung nak jawab macam mana. Ini pun saya cuma ‘pejamkan mata’ je invest ke company yang masih baru tapi mempunyai landasan platform yang sangat kukuh di 5 buah negara asia…

Saham apa tu..?

Malu ler nak cakap 🙂

Pelaburan Internet ker? Ni yang agak susah nak menjawabnya.

Saya bukan taknak bagi tahu, cuma ‘trauma’ nak promote kat kawan-kawan takut-takut tak menjadi karang saya jugak yang kena! Aduiyai… Lainlah kalau hati batu macam gua ni, jenis tak kisah dan berani ambik risiko. Kena pulak orang yang tau nak kaya saja, tapi ILMU asas takde, jenuh jugak nak melayan. Kalau sabar takpe.. boleh la jugak beri masa untuk faham.

Sebut je pelaburan internet, mungkin sekarang dah popular dilabelkan sebagai pelaburan haram. Ye la kot, saya tak sure apa yang berlaku tentang pelaburan internet yang haram ni. Dan satu ketika dulu pernah kecoh dunia internet tentang bisnes pelaburan, masuk je duit beribu-ribu dan tunggu duit collect tiap-tiap bulan. Nasib je dulu takde modal, kalau tak entah-entah dah terjebak kot. Yelaaa… orang dok convince kita hari-hari, mana kita tak tergoda! jiwa muda kann… haha 😀

Nah…. keratan akhbar ni menunjukkan risiko kalau nak buat pelaburan di internet. Kenapa risiko? Ada beberapa garis panduan yang telah ditetapkan jika nak buat investment di internet, antaranya:

  • Pastikan company berdaftar di Malaysia, walaupun company dari luar negara.
  • Ada Sijil Perniagaan yang sah.
  • Tidak mengambil deposit secara haram.

Ini kisah dulu….. Sekarang lain dah ceritanya..
Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • kebaikan perniagaan online keratan akhbar (1)

Dah Dapat Customer pertama sewa Chocolate Fountain…

Last week ada buat post di fb SuperCun Wedding utk offer sewakan Chcolate Fountain.. dan hari ni dh ada org sewa utk pakai this week.

Alhamdilillah… best pulak buat sewa barang..

Tau ke apa itu Chocolate Fountain? lihat gambar ni:

image

Anda pun nk sewa? Cuma RM80 je utk 1 week. Boleh terus contact SuperCun Wedding di blog SuperCun Candy

See u again!

Incoming search terms keywords:

  • sewa chocolate fountain murah (65)
  • coklat fountain murah (56)
  • sewa coklat fountain murah (49)
  • sewa chocolate fountain (27)
  • sewa coklat fountain (20)
  • coklat fountain sewa (18)
  • chocolate fountain murah (14)
  • sewa mesin coklat fountain murah (2)
  • coklat fount (1)