About Nasoha Hamsin

http://nasoha.com

Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Posts by Nasoha Hamsin:

Fahamkan Lesen Produk Digital – RR, MRR dan PLR.

Bila bercerita tentang perniagaan internet, antara jualan yang paling menguntungkan adalah produk digital. Produk digital bukannya dalam bentuk fizikal dan mudah dihantar hanya melalui email. Salah satu produk digital yang popular adalah dalam bentuk e-book atau e-buku.

Kebiasaannya ebook dijual dalam format “pdf”. Dengan format ini membolehkan penjual ebook mengaut keuntungan 100% tanpa sebarang kos ‘bahan mentah’ setiap kali stok dijual. Yang bestnya, produk ini tidak perlukan stok kerana ianya unlimited (digital copy). Cumanya, ketika permulaan, ada juga kos yang diperlukan seperti upah design landing page, hosting & domain, install affiliate sistem, upah editor, dan sebagainya.

Walaupun produk digital ini boleh di ‘copy’ sebanyak yang mungkin, tetapi kita sebagai pembeli tetap tidak boleh mengedarkan kepada orang lain atau menjualkannya semula kepada orang lain. Ianya melanggar hak etika dalam perniagaan internet kerana tidak menghormati usaha seseorang penulis ebook tersebut.

Namun, sesetengah produk digital, ada ditawarkan lesen khas untuk membolehkan pembeli menjualkannya semula dan lesen ini dinamakan Resell Right (RR), Master Resell Right (MRR) dan Private Label Right (PLR).

Jom kita lihat perbezaan antara 3 lesen hak jualan semula ini.

1) Lesen Resell Right (RR).

Lesen ini membenarkan anda menjual semula produk digital dan segala keuntungan 100% adalah milik anda. Anda tidak perlu membayar dividen kepada penulis ebook ini walaupun jualan anda sangat-sangat laris. Tetapi, anda tidak dibenarkan untuk mengubahsuai kandungan ebook tersebut DAN pelanggan anda tidak boleh menjual semula produk tersebut.

2) Master Resell Right (MRR).

Lesen ini adalah lebih advance dari lesen RR. Ianya sama seperti lesen RR dan yang membezakannya adalah pelanggan anda dibernarkan untuk menjual semula. Ini bermaksud, anda dibenarkan menjual lesen RR kepada pelanggan anda pula.

3) Private Label Right (PLR).

Ini adalah lesen yang paling advance! Produk ย PLR boleh dijual semula dan yang paling advance ialah anda dibenarkan mengubahsuai produk ini dan meletakkan nama anda sebagai penciptanya. Ini menjadikan produk PLR seolah โ€“ olah ciptaan anda yang asli, walaupun anda langsung tak pernah menciptanya!

 

Lesen sebegini amat penting dan selalunya susah kita nak cari untuk pasaran malaysia (bahasa melayu). Ianya memudahkan kerja anda tanpa mencipta produk sendiri, tanpa mencipta/design web jualan, anda sudah terus menjualkannya dan 100% keuntungan milik anda..

Mudah bukan..?

Incoming search terms keywords:

  • beza ebook plr dan ebook mrr (2)

Traffik meningkat sehingga 1000% dalam masa 7 hari tanpa buat apa-apa!

Wow…!! Tajuk yang sungguh gempak… bukan main-main punye bro!

Sejak kebelakangan ini memang saya agak sibuk sedikit kerana banyak urusan perkahwinan. Dah mula jinakkan diri sebagai “Wedding Decorator” atas minat yang mendalam. Sebagai hobi apabila dah bosan mengadap laptop untuk buat bisnes online.

So… saya akan update kemudian koleksi pelamin, wedding garden, dan juga photo-booth perkahwinan yang saya sendiri buat bersama wife saya.

Dalam kesibukan ini, dalam tidak sedar, teknik Senjata Rahsia Facebook Sniper Grey Hat saya cukup menjadi. Bagi mereka yang selalu layan status FB saya, memang ada saya berguru dengan seorang pakar FB dari negara luar. Kalau nak berguru dengan beliau ni, 2 jam skype sahaja dah mencecah 600USD!

But….. pelaburan terbaik adalah memang melaburkan pada diri sendiri. Tak lain tak bukan, tingkatkan ilmu didada kan?

Saya hanya setup akaun Facebook Sniper ini cuma sekali sahaja. Dalam masa 15 minit. Bagi mereka yang kurang mahir IT, dianggarkan dalam 30 minit ke 40minit. Selepas itu….. FREEDOM! Goyang kaki…

Betul… Serius..! memang tak percaya. Kuasa Sniper memang betul-betul menjadi. Memanglah kita dok goyang kaki untuk terima pelawat bertubi-tubi… tetapi, website kita / landing page kenalah POWER! barulah ada sales, dari situ dapat income dari internet.

Nah saya tunjukkan screen shot pelawat ke salah satu blogspot saya, biasa2 jer dalam 300 pelawat sehari.. tetapi sekarang, dah mencecah 3000 pelawat sehari…

Tengok pelawat saya semalam 19 Disember 2011 mencecah 3587 dengan pelawat baru sebanyak 1410.

Bukan sekadar pelawat meningkat, tetapi, apa yang BEST adalah meningkat secara KONSISTEN! bukannya naik mendadak dalam sehari dua, esok2 dah jatuh merudum…

Teknik Sniper Facebook Grey Hat ini belum saya dedahkan kepada sesiapa lagi. Kerana, saya nak balun test run dulu betul-betul. Jika memberikan hasil, baru akan saya kongsikan.

Hakikatnya, kini, cukup memberikan kepuasan kepada saya. Bukan sahaja pelawat bertambah, tetapi Facebook Fan Page juga meningkat jumlah LIKE melebihi 1000 like dalam sebulan TANPA BUAT APA-APA!!

Kalau nak tahu info teknik ini ketika dilancarkan nanti, anda WAJIB memiliki dahulu Pakej Pakar Promosi. Kerana ILMU asas akan diajarkan dalam modul ini.

danย  HANYA peserta/pembeli pakej ini sahaja akan mendapat INFO tentang Sniper FB ini.

dapatkan sekarang di link: http://www.pakarpromosi.com/hop.php?ref=index

Tingkatkan Pelawat sehingga 80% dalam masa kurang 8 Jam!

Hai… post ini mungkin ringkas saja.. Saya ingin menunjukkan kepada anda suatu bukti saya berjaya meningkatkan jumlah pelawat dalam masa kurang 8 jam sahaja..! Malah, ketika saya memulakan ujikaji ini, saya lakukan pada hari cuti, iaitu hari sabtu. Yang mana kalau weekend sudah tentu tak ramai yang online.

Hasilnya, peningkatan pelawat secara mendadak bertubi-tubi masuk ke salah satu website saya. Saya jalankan ujikaji ini pada hari sabtu 22 Oktober 2011 jam 4.00ptg. Maksudnya, walaupun sudah petang, pelawat pada waktu malam masih ramai yang masuk!

Jom lihat graf peningkatan salah satu website saya:

Nampak kan? pada 22 Oktober 2011…

So, ini adalah gabungan cara advance yang memerlukan sedikit teknikal. Dan saya namakan sebgai “Facebook LIVE Blaster”.. Ianya agak rumit sedikit untuk saya berikan panduan dalam bentuk E-Book, tetapi, saya ada special deal, untuk pembaca blog saya, saya ingin berikan modul ini dalam bentuk Personal Coaching..

Memang dah ramai tanya saya bila nak mula buat Personal Coaching? So, mungkin dengan modul ini sebagai permulaan untuk Personal Coaching saya.

FACEBOOK LIVE BLASTER – PERSONAL COACHING (FLB-PC)

Wow! Nama FLB tu.. Tapi bukan FLB Pro lah.. Namun, memang luar biasa! Apa syarat UTAMA untuk anda sertai FLB-PC ini bersama saya?

  1. Memiliki akaun Facebook yang telah berusia lebih 1 tahun, atau friends anda melebihi 500 rakan.
  2. Memiliki akaun Facebook ke-2 (baru dan tiada rakan pun takpe)
  3. Pandai menggunakan Microsoft Excel.

Syarat Tambahan (jika ada):

  1. Ada FanPage, tak kisah FanPage berkenaan apa.
  2. Ada blog sendiri (blogspot/wordpress)

Ini sahaja syarat asas yang diperlukan, anda sudah LAYAK membina sistem Facebook LIVE Blaster.. Jom tambahkan ILMU baru ini yang masih FRESH di pasaran..

  • Personal Coahing akan diadakan di SS7 Shah Alam (weekdays sahaja) selama 3 Jam.
  • Sesi Pagi: 10.00am-1.00pm
  • Sesi Petang: 2.00pm-5.00pm
  • Yuran dikenakan Hanya RM60 Sahaja..!
  • TERHAD hanya 3 Orang sahaja dalam satu sesi.
  • Sebarang UPDATE, akan diberitahu diruangan komen dibawah. Sila subscribe pada komen.

Berminat? Sila hubungi saya di http://facebook.com/nasoha (tinggalkan message)

Atau, anda boleh tinggalkan email anda di ruangan komen dibawah:

Pre Launch Ebook Pakar Promosi

Salam sejahtera dan salam hormat buat pembaca blog nasoha. Sesuatu yang baru akan muncul tidak lama lagi. Hasil pengalaman 5 tahun dalam industri perniagaan internet ni, saya akan berkongsi dengan anda teknik-teknik yang hebat dalam mempromosikan sesuatu bisnes atau mempromosikan sesuatau laman web jualan.

Ianya gabungan teknik lama yang masih relevan dan juga teknik fresh terkini untuk tahun 2011. Ada teknik-teknik terkini yang belum pun digunakan oleh usahawan internet di malaysia.

Kerana apa..?

Ianya dalah teknik rekaan cipta saya sendiri.. ๐Ÿ™‚

Semua orang tahu, nak sukses dalam perniagaan internet kita kena pandai tarik traffik atau pelawat ke laman web jualan kita. Atau kata lainnya, kena promosi. namun, bagi mereka yang punyai modal, tiada masalah dalam bab ini, kita boleh pasang iklan sana-sini.

Tapi,

Pengiklanan hanya memberikan pelawat sekiranya kita sentiasa bayar iklan. Kalau kita stop iklan kita, adakah pelawat still datang? sudah tentu tidak! Dengan teknik promosi percuma, sebenarnya kita memikirkan pelawat dimasa akan datang dan berterusan.

pada permulaannya, mungkin hanya 5 pelawat sehari, kemudian 50 pelawat sehari, 500 pelawat, dan tidak mustahil sehingga 5000 pelawat sehari tanpa perlu bayar iklan. perkara ini berlaku dalam pengalaman saya.

Saya sedia berkongsi dengan anda teknik-teknik yang telah saya gunakan sebagai “secret weapon” saya ketika promosi produk di internet. Setiap kali “launch” sesuatu produk, tidak menghampakan saya..

maka, saya bersedia untuk dedahkan kepada anda koleksi ilmu pemasaran saya dan saya bukukan dalam Ebook yang bertajuk.. “Pakar Promosi”

namun, belum dilancarkan lagi. Tunggu masa yang sesuai. Tetapi, sebelum itu, saya ingin berikan hadiah bersempena “Pre Launch Pakar Promosi” ini. Saya berikan satu Ebook setebal 30 muka surat yang padat dengan panduan step-by-step tentang cara download senarai database rakan di facebook.

Saya berikan ianya PERCUMA..!!

Jom dapatkan sekarang… Sila ke http://www.PakarPromosi.com/teknikfb

 

Siapa Lahir Bulan Julai..? Popular & Glamour..?

Maaf…. Maaf… dan Maaf…!!! Awal-awal lagi saya terpaksa ungkapkan setuja kemaafan sebab ada yang tak puas hati dan jelez sebab tak dapat lahir di bulan Julai.. ๐Ÿ˜€

Tahun 2011 ini banyak membuka minda dan minat saya suka menyelidik, kenapa ramai jugak kenalan saya yang saya rasakan hebat, dan juga mereka yang popular, mereka yang saya kagum, kebanyakan mereka dilahirkan pada bulan Julai..

Semua ini hanya takdir Tuhan. Saya tidak pernah merancang untuk dilahirkan pada bulan julai. Tetapi, inilah hakikat yang patut diterima dengan penuh terbuka dan gembira. Syukur sangat bila ada keunikan sikit di bulan Julai. Kenapa?

Ok, macam ni jelah.. Kajian saya bermula dari keluarga saya sendiri.. Saya dilahirkan 5 Julai, Kakak saya (Siti Alifah), 20 Julai, dan juga bapa saya 28 Julai. Setiap seorang daripada kami, ada pengaruh masing2 dan juga popular dengan ciri-ciri masing2… hihi.. (betul apa..!)

dari family saya, sy taknak mengulas panjang..ย  Saya dah cukup kagum dengan Kakak saya dan juga abah saya.. ๐Ÿ™‚ Tapi, saya masih belum kagum lagi dengan diri sendiri.. ๐Ÿ™ Mungkin lepas sy siapkan post artikel ni, sy lebih kagum dengan diri sendiri kot.. Jom kita bongkarkan..

Orang yang lahir sama dengan saya (5 Julai) adalah Ketua Pasukan Harimau Malaya iaitu Safiq Rahim. kenal kan..?

Time lawan liverpool, friendly match 16 julai 2011, beliau ada sumbat satu gol time freekick.. memang cantik!!

beliau juga adalah Rakyat Malaysia pertama yang menjulang trophy AFF Suzuki Cup 2010.

Jadi, kat sini mungkin dapat dirumuskan, beliau memiliki ciri keunikan dan kejayaan.. satu keyword penting adalah.. “Glamour”.. hihi..

Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • lahir bulan julai (95)
  • artis lahir bulan julai (89)
  • bulan julai (77)
  • rahsia tarikh lahir bulan julai (70)
  • artis malaysia lahir bulan julai (57)
  • artis yang lahir bulan julai (57)
  • kelebihan lahir bulan julai (52)
  • rahsia lahir bulan julai (44)
  • rahsia bulan julai (39)
  • rahsia bulan kelahiran julai (38)