Lega rasanya dah hampir 2 bulan tak menyempat nk update blog yg satu ni ha.. Asyik sibuk dengan blog lain je (blog gossip artis).. hihi.. 🙂

But today, sy nk sharing info buat kawan-kawan yg masih lg menganggur mcm saya.. Manelah tau dengan info ni, kita leh cari kerja.. Bak kata org tua sape tah.. “Kerjalah kamu sebelum kamu dikerjakan!” haha…

Pesta Kerjaya 2011

Ya, bila sebut pesta kerjaya atau career fair, ramai sangat org suka pg interview. Buat resume cantik2, ambik gambar yg macho2 dan cun2.. 🙂 Namun, sy masih takde pengalaman lg bab menulis resume ni.. Dari dulu asyik kantoi je.. Takde sape nak ajar lg.. Nenanti, sy akan cuba usahakan supaya terciptalah satu resume edisi emas dan difamekan kat dinding umah..! hihi..

But, i like interbiu! suka org tanye itu, org tanye ini. Layan gossip gitu.. Okeylah.. Berapa ramai diantara kamu yg masih menganggur ya? Ramai yg masih mencari-cari pekerjaan atau jawatan kosong lagi.. Atau, ada yg nakkan pekerjaan lebih baik. Itu semua tak salah.. Kita cuba dulu la..

Info… info.. info tentang pesta kerjaya..!

Terkini, taklama lagi akan diadakan di PWTC. Ini butirannya:

BN YOUTH JOB FAIR

TARIKH: 25, 26, & 27 MAC 2011

TEMPAT: Dewan Tun Razak 1, PWTC, Kuala Lumpur.

MASA: 10.00am – 8.00pm

Pendaftaran: http://www.bnyouthjobfair.com/register.html

Jom lah datang ya.. Jangan lupa wat pendaftaran online dulu, dan upload resume anda.. Nanti anda akan dibekalkan barcode (biasa lekat kat tangan).. Sng kerja.. Mana2 company je anda nak join, just scan pada diri anda.. hihi..

Oh ya, pesta kerjaya kali ni dikhabarkan ada 650 company dan ada 20,000 peluang pekerjaan. Dan dijangka juga pengunjung sehingga 500,000. setengah juta umah ni.. Sesak la PWTC tu nanti..

Insyaallah sy akan lepak di Seri Pasific Hotel, PWTC.. Sbb takut2 nak dtg jem, saya book hotel situ terus.. Boleh layan interbiu selama 3 hari 3 malam..! waahh.. sesiapa nk dtg jumpe, boleh je.. 🙂

Dan jugak saya ada function disana..

Oh ya, tak lama lepas tu, pesta kerjaya yg akan dianjurkan oleh jobstreet pula akan diadakan di Mid Valley Megamall.. Nanti sy update k.. Kalau2 nak info lanjut, jangan lupa isi borang sebelah kanan penjuru atas tu ha….!