Uncategorized

3 Golongan Kehidupan, Anda Sendiri Tentukan!

Assalamualaikum orang-orang kampung..! (haa jwb jgn tak jawab).

[kalau nak ke artikel asal, sila ke sini.]

Entah kenapa aura kehebatan ke arah Jutawan Muda semakin terasa. Sebab itu saya semakin rajin untuk update blog dan juga menghantar Newsletter sebagai hadiah percuma bagi pengunjung setia blog saya. Rasa kagum, bertuah dalam kesyukuran kerana dipertemukan dengan perniagaan paling mengarut kat dunia. Iaitu VeMMA. Tak sangka hanya kerana SISTEM canggih, kini boleh buat makan. Saya masih lagi teringat persoalan yang ditujukan kepada saya ketika saat pertama dalam perniagan. iaitu:

Dalam sebuah kehidupan, hanya ada 3 golongan. Dan kita sendiri PILIH nak jadi golongan yang mana? Golongan yang TAK cukup makan, Golongan yang cukup-cukup makan atau Golongan yang makan besar? Jawapan saya simple, anda juga tahu, kita nak yang makan besar. Namun, kita hanya nak saja, tapi TIADA TINDAKAN ke arah itu!

GOLONGAN YANG TAK CUKUP MAKAN.

Ramai manusia tergolong dalam kumpulan ini. Bukannya mereka tidak mencari rezeki, atau pun senang cakap bukannya tidak bekerja, namun bekerja mengikut tahap akademik yang rendah. Senang cakap, DAPAT GAJI PUN TAK CUKUP BAYAR HUTANG! Macam mana nak makan? Anda nak jadi macam ni ke? Keputusan di tangan anda.

GOLONGAN YANG CUKUP-CUKUP MAKAN

Ramai juga yang tergolong dalam kumpulan ini. Ini kerana trend ‘bekerja dengan orang’ iaitu bekerja dengan BOSS. Faham-faham lah ye. Walaupun jawatan kita tinggi mana, walaupun kita profesional mana, tetap mengkayakan BOSS. Kalau kita bekerja keras sekali pun, pendapatan kita tetap sama setiap bulan! Cumanya, jika anda pandai bodek sikit, lehla naik pangkat. Lumrah bukan? Jadi, kerja sebegini pendapatan anda dibayar mengikut masa kerja anda. Ada hari kerja, ada income, sebulan bercuti? Income zero. Bulan depan kene buang keje. Pendapatan yang dapat hanyalah cukup-cukup makan untuk bayar umah sewa, sewa kereta, dan macam2 kene bayar. Nak makan pun, KENE TENGOK BUDGET dulu. Kalau nak shopping kene plan 3 bulan awal untuk wat sikit simpanan. Yang paling tak bestnya, kerja 1 bulan, duit dapat habis dalam sehari je.. Atau pun ramai menggunakan ALASAN TENGAH BULAN.. Adakah kita dilahirkan untuk bekerja dengan orang? Adakah anda pilih golongan ini?

GOLONGAN YANG MAKAN BESAR.

Ramai orang nak ke sini. Hakikatnya sedikit je yang betul-betul merasai berada dalam kumpulan mewah ini atau Freedom. YES, kat sini saya mula pasang impian. Saya betul-betul ingin ke arah ini. TAPI BAGAIMANA CARANYA? Jawapannya hanya pada Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

RM7000 Nak Laburkan dimana?

Artikel Penuh di: http://nasoha.com/index.php/rm7000-nak-laburkan-dimana

*******************************************************************************************

BERITA BAIK KEPADA EJEN INSURANS, TAKAFUL, UNIT TRUST, PELABURAN, DAN SEMUA EJEN MENCARI PELABUR.

Salam sejahtera, post kali amat beruntung kepada pelanggan setia blog saya kerana orang terawal membaca dan dia sedang mencari pelanggan (pelabur), kerana saya sedia menjadi client anda!

Jadi pastikan anda dah subscribe blog ini supaya anda menjadi pembaca pertama! Sila Subscribe disini.

Oh ya, terus terang saya katakan SAYA BUNTU NAK LABURKAN RM7000 DI MANA?

Saya ingin melabur untuk masa depan yang agak terjamin, memandangkan saya ni tidak bekerja makan gaji. Saya takde majikan, saya takde KWSP. Yang ada adalah VeMMA!

http://imgboot.com/images/nasoha/investment.jpg

Saya mahukan graf pelaburan saya sentiasa meningkat seperti rajah diatas. Jadi, tak tahu mana tempat yang terbaik.

Antara jenis pelaburan yang memberikan pulangan yang telah saya kaji adalah Klik Sini Untuk Baca Selajutnya

Incoming search terms keywords:

  • skim pelaburan ambank (25)
  • dividen takaful prudential (10)
  • tempat terbaik melabur wang pencen (2)
  • pelaburan unit trust ambank (1)
  • pelaburan takaful ikhlas (1)
  • pelaburan di ambank (1)
  • pelaburan ambank (1)
  • nak invest duit kat mana (1)
  • melabur di ambank (1)
  • melabur dengan rm100 maybank (1)

Pendapatan Google Adsense : RM20k

😀 senyum sikit..!!

wahh!! tajuk ni gempak gilerrrr.. mmg gempak ke? Semalam time tgh nak ambik ‘gaji’ tetap adsense bg bulan Febuari tetiba teringin nak tgk jumlah keseluruhan semenjak terjebak dengan Google Adsense. Gaji semalam genaplah 19 bulan berturut-turut saya menerima pendapatan pasif ini tanpa ‘miss’ walau sebulan. Syukur, Alhamdulillah.. Maksudnya dah 19 kali la saya menerima duit dari google.. best3x!!

Tringat sebenarnya 2 tahun dahulu ( Febuari 2007) ketika tu pertama kalinya nak mempercayai buat duit dengan internet ni. Dan pada waktu itu terjumpe Google Adsense. Memang ramai otai ketika itu yang gempak dengan income adsense. Saya bermula dengan ‘zero’ dan pendapatan pertama saya adalah $0.69 jer.. kemudian next month dapat $0.02 jer..! Disebabkan tak putus asa, setelah 5 bulan aktif untuk adsense barulah merasa pendapatan pertama, masa tu google hantar Cek ke rumah saya. 5 Bulan baru mula menjana hasil pertama, terseksa bukan?? Ramai rakan saya yang nak mulakan google adsense ni, baru try sebulan dua je dah give up.. soh sabar sikit je tak nak. Tapi buat ape nak kisah, pendapatan saya tetap tak terjejas.

Berikut adalah screenshot Google Adsense saya bg tempoh 19 bulan : (klik pd gmbar untuk jelas)

Jadi, secara keseluruhannya selama 19 bulan ni, saya dah menjana sebanyak USD6170.13 ~ RM20k wahh banyak tuu, kalo dapat income mcm ni setiap bulan kan best.. Tapi takpe, untuk setahun setengah ni dengan RM20k yg telah saya dapat dan saya pun tak tahu kemana tah duit tu pergi…boros sgt la.. 🙁

Sebenarnya dah hampir 4 bulan saya tak pernah update blog-blog adsense saya. Namun income terus terjana secara automatik! hehe, dapat duit goyang kaki je. Hujung bulan hanya perlu login di google adsense dan ambik MTCN number untuk western union..best tak kerja mcm ni? Tapi anda tak tau bagaimana peritnya bermula dulu… terkontang kanting tau..

Walaupun tak la sehebat otai-otai IM yg lain, namun, cukupla dengan sekitar RM800 setiap bulan berterusan hanya dengan goyang kaki!! 😀

Tawaran Hebat!! Ade sesiapa nak jadi anak murid saya dalam Google Adsense? haha…ayat poyo gilerrr..

Incoming search terms keywords:

  • nasoha com buat duit guna google adsene (3)
  • buat duit dengan google adwords (2)
  • cara buat duit dengan google adsense (1)
  • pendapatan dengan google adsense (1)

Saya dan Bowling…Score!!

Assalamualaikum!, haa jawab jgn tak jawab.. 🙂

Mungkin takde apa nak post tentang bisnes kali ni, namun saya nak kongsikan pengalaman saya bersama bowling ni. Mula-mula memang tak nak la nak main, segan2 silu takut2 masuk longkang je campak..Tapi, apa kan daya, dah alang-alang masih muda remaja ni tak salah kot nak mencuba sesuatu.. Itulah al-kisahnya..

Sejak berkecimpung dengan bowling ni makin lama makin ketagih la pulak.. Sehinggakan jadi tabiat dan amalan mingguan.. Pernah la satu ketika dulu. Skrg dah tak ketagih sangat dah.. Slow-slow cuba tinggalkan, kalau nak main pun, sekali sekala, ader la time dia kan?

So, bercerita tentang bowling ni, nak dijadikan kenangan ader la sesekali leh score, so nak tunjuk sikit la antara markah-markah yang biasa saya dapat.. haha..

bowl2

haa..ni score 181, banyak tak?? ni main tangan kiri je, yang ni pulak pakai kaki je..

bowl

hehe, 🙂 best3!! dapat 190, sayangla sikit je lagi nak score 200.. Namun kira ok la kan, budak baru kenal apa itu bola bowlingg..

So, ade sape2 nak main ajak saya ok.. Ade Beran??

Jumpa Saya di Gerak Usahawan Nasional 2009

Salam sejahtera, maaf kepada semua kerana tidak berkesempatan mengupdate post di blog ni. Terrlalu pack jadual saya sejak kebelakangan ini. Namun hari ini saya ingin memberikan khabar terbaru saya tentang Vemma.

======================

PROGRAM TERDEKAT

Kementrian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MeCD) akan mengadakan “Gerak Usahawan Nasional 2009” pada 6 hingga 8 Febuari 2009 bertempat di PWTC Kuala Lumpur.

Lihat poster berikut:

Jumpa Saya di Booth Vemma Malaysia!

Ya, apa yang cukup menarik, Vemma akan mengambil bahagian dalam siri Gerak Usahawan 2009 ni. Siap buka 2 booth untuk vemma di hadapan pintu masuk aras 3. Anda semua dijemput hadir bagi memeriahkan boot kami. Oh ya, kami juga akan mengadakan Pendaftaran Percuma besar-besaran di sana! jangan lupa untuk datang ok. Untuk direct bertemu saya di Vemma booth, pastikan datang pada waktu saya bertugas iaitu pada 7 Febuari 2009 (sabtu) antara jam 3pm hingga 8pm. Namun, selain masa itu juga, saya akan turut bersama leader-leader yang lain sepanjang masa..

Insyaallah, Perasmian Pembukaan akan disempurnakan oleh Y.A.B Perdana Menteri Malaysia.

Bagi memudahkan anda mencari booth Vemma, saya setakan pelan kedudukan booth kami,

INGAT! ARAS 3 : BOOTH NO 25 & 26 ( booth warna OREN! )

(KLIK PADA GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS)

Ada Bonus Peribadi Khas untuk anda sekiranya anda datang untuk tempah kedudukan anda bersama saya!

Sekiranya anda ingin tempah atau booking sesi khas bersama saya, sila buat tempahan awal, dengan SMS kepada saya, “Nama” dan “Masa untuk jumpa” ke 012-3330279.

Vemma kan boom PWTC.

Anda mahukan laagi tawaran hebat dari saya? Sila datang dengan warna OREN!! dan ada yang istimewa nanti!

Jumpa anda di Sana!!!