Tips Promosi

Tutorial: Cara Keluarkan Duit Dari Paypal ke Akaun Maybank

Hai & salam hormat buat pembaca blog sekalian 🙂

Tutorial datang lagi.. hihihi.. Kali ni saya nak berkongsi cara keluarkan duit dari paypal dengan transfer ke akaun bank tempatan. Dalam tutorial ni saya tunjukkan duit dihantar ke akaun Maybank.

Bagi usahawan online atau IM memang dah biasa guna Paypal kan? Dan ada juga yang masih tak tau nak keluarkan duit dari paypal. Walaupun tips saya ni sekadar basic, namun saya pasti ada yang masih belum tahu lagi paypal boleh bank in ke akaun bank tempatan di Malaysia.

Sebelum nak keluarkan duit dari paypal, pastikan dalam akaun paypal tu adalah baki..! Kalau takde baki, kenalah buat duit di internet dulu. Macam saya dapat duit di Paypal ni dengan beberapa cara:

  1. Saya gunakan Credit Card Payment Gateway sebagai cara terima bayaran dari pelanggan. Setup button paypal supaya customer saya yang nak bayar servis atau membeli produk saya menggunakan kad kredit.
  2. Sertai program pengiklanan Bidvertiser. Ianya adalah program PPC yang mana bila blog kita ramai pelawat, dan kita letakkan iklan bidvertiser ni, orang akan klik dan kita dapat duit. Dibayar setiap hujung bulan.Setiap hujung bulan saya akan terima email pembayaran dari Bidvertiser dan duit terus masuk ke Paypal.buat-duit-dengan-bidvertiserJika anda ada blog, dan ada pelawat sekurang-kurangnya 2000 sehari, boleh lah apply akaun Bidvertiser disini. Dan selepas itu, boleh mula letak iklan dan jana pendapatan sampingan melalui blog anda!

 

Baiklah, jika dah ada duit dalam PayPal, jom saya tunjukkan cara nak keluarkan dan terus masuk ke akaun Maybank.

 

Login akaun paypal anda dan klik Widhraw.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank1

Sebenarnya ada 2 Pilihan nak keluarkan duit samada melalui akaun bank tempatan atau melalui kad kredit yang anda daftar melalui Paypal tapi caj agak tinggi iaitu RM20. Berbeza dengan cara transfer ke akaun bank hanya RM3 atau percuma jika keluarkan duit lebih RM400.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank2

Masukkan amount yang nak dikeluarkan. Jika anda belum pernah add akaun bank tempatan, sila klik dulu bahagian “Add Bank Account”. Routing code bagi Maybank adalah: MBBEMYKL

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank4 tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank5

 

Tekan “submit” dan siap!

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank6

 

Paypal akan hantar email dan bagi tau bila duit akan masuk. Sebagai contoh saya request transfer pada hari ini 27hb dan duit akan ada dalam akaun Maybank pada 29hb (rujuk ayat dalam email yang diberikan oleh paypal)

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank7

 

Mudah kan..? jangan lupa daftarkan nama anda di www.KelabMarketing.com untuk percuma newsletter dan update terkini…

Selamat mencuba…!! Semoga tips simple kali ini serba sedikit dapat membantu anda.. Sudi-sudilah tinggalkan komen dibawah ye.. Bagi semangat sikit untuk saya terus post entry tentang tutorial 🙂

Incoming search terms keywords:

  • cara keluarkan duit dari paypal (29)
  • buat duit dengan paypal (25)
  • cara keluarkan duit guna kad kredit (16)
  • had duit transfer dari paypal ke mybank (15)
  • transfer duit dari paypal ke maybank (13)
  • cara keluarkan duit dari atm maybank (13)
  • keluarkan duit dari paypal (11)
  • berapa lama duit daripada luar negara masuk malaysia (11)
  • cara keluarkan duit dari bank (10)
  • cara krim paypal ke mybank (6)

Testimoni Naikkan Likes Fanpage sebanyak 5000 likes!

Sejak saya buka harga promosi ramadan, ramai yang suka ambil order untuk 5000 likes. Maklumlah, belum pernah dalam sejarah saya OFFER harga punya super murah macam ni. Hanya RM250 sahaja untuk 5000 likes! Hanya 5sen je untuk 1 likes.

Ada yang masih segan nak langgan servis ni sebab fanpage beliau baru je buat 1 jam yang lepas. Boleh ke nak pakai servis likes ni? Jawapan saya “BOLEH”… Namun, perlu ikut beberapa guideline yang saya berikan untuk memastikan fanpage anda kekal aktif, supaya likes tidak menurun.

Sebagai buktinya, customer saya baru je siap fanpage dan cuma ada 1 like saja. Itu pun dia sendiri yang like. Dan selepas saya naikkan likes, ini buktinya:

testimoni-servis-likes-fanpage

Saya ingin kongsikan beberapa tips untuk memastikan fanpage anda terus mendapat sambutan, malah like akan terus bertambah secara viral walaupun servis like yang saya berikan sudah selesai.

  • sentiasa update fanpage sebanyak 5 ke 10 post sehari.
  • jangan post terlalu banyak iklan dan promosi bertubi-tubi.
  • post gambar @ status yang memberikan kesedaran, tips, lawak, hiburan, tazkirah dan lain-lain.
  • buat banyak 2 way komunikasi dan hubungan dengan liker. jika ada yg komen, kita balas komen beliau.
  • ucapkan selamat malam, selamat pagi dan apa jua ‘selamat’ sambil letakkan gambar yang comel 🙂

itu sahaja tips untuk kali ini. Ada kesempatan, sy akan kongsikn lg yer!

 

Testimoni: Servis Tambah Like Fanpage Berkualiti Berbaloi!

Walaupun sibuk dengan pelbagai karier diluar sana, namun bisnes online tetap berjalan. Mungkin tak sempat nak full time mengadap facebook dan update blog, tapi waktu malam tetap ada untuk jenguk-jenguk dunia online ni.

Satu malam, saya terima banyak WhatsApps dari nombor yang tidak dikenali dan bertanyakan tentang servis tambah like di fanpage. Saya layan seperti biasa. Bg offer & diskaun sikit, dan terus close!

Sampai pada satu tahap, tempahan saya SOLD OUT! terkejut saya..
Belum pernah lagi saya jalankan servis like fanpage ni sampai tak cukup slot… Alhamdulillah..

Sekali saya buat tinjauan, rupanya ramai orang sedang Google tentang servis tambah like fanpage ini. Dan tidak semena-mena, terpapar blog saya di muka pertama ranking google. Ada juga yang dapat kedudukan No#1 dan duduk paaling atas. Siap keluar muka saya… hehehe.. wat malu je..

seo-google-servis-like

Best kan kalau blog kita disenaraikan oleh Google? Pulak tu dapat duduk atas dan ada muka saya… Inilah dinamakan SEO. Iaitu satu teknik kita menawan hati Google.

 

Saya kongsikan sedikit cara saya mengorat Puan Google:

  • 1# buat blog kalau boleh ada nama yg dot com
  • 2# rajin2 update post sendiri (bkn copy paste). post 150 patah perkataan atau lebih
  • 3# pastikan blog tidak terlalu rojak sgt, campur aduk. sikit2 boley la..
  • 4# bold kan perkataan yg anda nk jadikan keyword di ejen carian
  • 5# buat kategori yg berkaitan
  • 6# gunakan fungsi tags
  • 7# mskkan gmbar setiap post, namekn gmbr terlebih dulu dgn keyword.
  • 8# tungguuu… 1thn, 2thn, 5thn.. dan istiqomah utk update blog

## ramai nak cepat masuk dlm Google, step 1# sampai 7# semua org blh buat, tp step ke 8# ramai tak sanggupp… hihi.. senang je, bila blog kita sudah dimakan usia (sudah tua), bila anda post artikel baru, google akan sng senaraikan post anda. Sbb google pun belajar istilah ” yang tua dihormati, yg muda dikasihi..”

blog sy sudah 6thn.. baru nk msk tadika!

 

Testimoni Servis Tambah Like di Fanpage Berkualiti

kembali kepada topik asal… setelah saya mendapat customer dari google, saya akan terangkan dahulu apa sebenarnya servis like ni. Saya tekankan, like adalah original, real people, aktif user FB dan paling penting rakyat malaysia dengan 99% orang melayu.

memang ada kat luar sana servis like yang murah. Tapi, hati-hati sikit lah mungkin hasilnya bukan dari manusia sebenar atau ada juga yang real people aktif user FB TETAPI bukan dari malaysia, cakap melayu pun tergagau-gagau. Memang likes banyak, nnti anda update post fanpage nak promote, dah diorang tak faham bahasa. Risiko likes menurun sangat tinggi….

Saya tidak menjanjikan sales, tetapi saya janjikan jumlah likes yang diterima. Kalau order 1000 likes, sudah tentu lebih dari 1000 likes akan saya hantar.

 

Selebihnya, anda sendiri perlu kreatif untuk tackle likers page anda. Saya bagi tips:

  • Rajin-rajin update (pagi, tgh hari, ptg, malam, awal pagi)
  •  ini kerana setiap post anda, hanya 10-15% sahaja yang akan nampak. Bukan semua.. Undang2 FB dah memang macam tu. Kalau ada 1000 like, mgkin 100-150 orang saja yang lihat. Sebab itulah kita kena post banyak kali. Mungkin waktu pagi 150 orang dah nampak, dan waktu ptg post lg, 150 orang yang lain pula yang nampak. Begitulah waktu lain.. Sebab pengguna FB akan online waktu2 tertentu..
  •  kalau nak bagi lebih ramai nampak, FB dah ada button “boost post”. anda kena bayar di FB 🙂
  •  atau, nak lagi banyak nampak, like kena banyak lah. kalau ada 10,000 like, 10%-15% dapatlah 1000 orang yg nampak.
  •  PENTING: setiap kali post yg anda post, jangan ulang benda yang sama! kalau and memang jual 1 barang je, kena kreatif, walaupun produk sama,tapi ayat dan gambar post tu kena berubah2.
  •  Dan… jangan lupa selitkan post selain dari promosi. seperti ajak bg idea, tazkirah, kisah lawak, teka-teki, ucapan selamat pagi dan malam, dan lain2 untuk meningkatkan TAT supaya ramai yang suka, like, komen dan share.. takde lah like anda akan menurun, malah akan bertambah2 sebab kuasa viral…

 

Sebagai bukti, ada customer saya yang yang ikut peraturan, dan saya dapat respon sales beliau amat menggalakkan.

Pada mulanya like di fanpage nya hanya 100 likes sahaja. Dan sekarang sudah beribu-ribu lemon.. 🙂

Ini bukti dari beliau:

servis-tambah-like-fanpage-facebook-berkualiti

 

Anda pun nak melanggan servis likes?

Nak berapa banyak..?? 1000, 3000, 5000, 10000 atau 20000 likes?

Boleh terus PM saya di Facebook << pastikan klik “subscribe”. nanti sy bukak offer, anda dapat tahu awal….

servis-like-fanpage

Servis Jual Traffik ke Web Jualan Anda, Murah!

Mungkin anda masih terkial-kial nak pasang iklan di Facebook Ads atau di Google Adwords? Atau pun mungkin anda dah rasa penat keluar kos iklan yang agak mahal di Google Adwords atau di Facebook Ads?

Atau pun, anda tak tahu menahu nak pasang memasang iklan?

Kalau tak pasang iklan, bagaimana nak dapat pelawat ke website anda? Takde pelawat datang, siapa nak jenguk apa bisnes yang anda sedang jalankan? No Prespect = No Potential Customer = CIMFIRM Takde Income!

Betul tak?

Saya ada cuba-cuba belajar teknik baru untuk mempromosikan laman web dengan teknik ________ dan hasilnya memang puas hati. Cuma, masalahnya sekarang ni pelawat taknak putus2 pulak singgah sampai dah takda benda nak dipromosikan. So, saya rasa why not buat offer letakkan iklan website anda? dan saya cuma ambil upah pemasangan saja.

Senang cerita macam ni, saya offer 1000 pelawat dari malaysia dengan bayaran RM30 saja. Senang cakap, 1 pelawat datang ke website / landing page anda, kos anda hanya 3 sen. Berbeza dengan iklan di Google Adwords yang kebiasaannya 15sen ke 70sen untuk 1 pelawat.

Mungkin servis saya ini dapat membantu untuk mereka yang baru bermula dan nak pelawat segera bertubi-tubi ke website anda.

Modus operandi:

  1. Anda perlu memastikan, ada kekosongan. Sila hantar mesej PM di FB saya (http://fb.com/nasoha)
  2. Setelah disahkan ada kekosongan, anda perlu bank in RM30.
  3. SMS kan alamat website yang ingin dipromosikan.
  4. Anda terima pelawat anggran 50-150 pelawat setiap hari sehingga jumlah 1000 pelawat.
  5. Report statistik selepas tamat campain akan diberikan kepada anda.

Pastikan website anda ada borang “opt-in” untuk menangkap maklumat data pelawat supaya anda boleh buat follow up kepada mereka.

Ada bukti ke?

Sure! mestilah ada kann.. salah seorang pelanggan saya minggu lepas, saya tunjukkan screen shoot statistik pelawat. Beliau baru pasang 1 minggu dapat lebih 500 pelawat. Baki lagi 500 pelawat akan diterima minggu ini.

Komisen Pay Per Lead + Hadiah Dari Patric Chan!

Hai, salam sejahtera 🙂

Siapa sangka, hanya luangkan masa sekitar 15 – 30 minit sudah mampu menjana side income yang pada saya cukup lumayan hanya dari rumah.

Anda mungkin sedar ketika awal tahun 2012 saya ada mempromosikan DVD The International Player iaitu produk dari Jutawan Internet Dunia, Patric Chan.

Beliau mengedarkan DVD digital ini secara PERCUMA! Dan juga beliau menjalankan sistem Pay Per Lead untuk mempromosikan produk percuma ini. Setiap 1 lead yang sah, beliau akan berikan RM1.

Jika dikira dari nilainya, hanya RM1 dan mungkin ada yang beranggapan membuang masa dan tidak berbaloi. Tetapi, siapa sangka, bermula dari RM1 menjadilah RM10, dari RM10 menjadilah pula RM100 dan seterusnya…

Patric Chan juga ada menyediakan pertandingan (contest) selama 3 hari Top 10 yang paling banyak bawa lead akan menerima hadiah tambahan dari beliau.

Dan dalam masa contest 3 hari tempoh ditetapkan, nama saya telah naik dan memintas nama-nama otai IM yang lain dan dinobatkan sebagai Runner Up keseluruhan 🙂  No.2! duduk dibelakang Pakar Ebook, saudara JaMaL. Dia nih memang otai besar. Saya cuma petai kecik jer.. 😀

Jom tengok carta pemenang:

 

Ini pulak statistik pelawat ke website yang saya promosikan:

Anda boleh lihat saya mencapai sehingga 5399 pelawat dalam masa seminggu!

Sebanyak 732 transaksi! Jumlah komisen semua adalah RM753.50 secara part time dengan kerja lebih kurang 15-30 minit.

Ini bukti CEK yang telah sampai ke rumah saya:

Ini pulak notifikasi komisen yang disahkan:

Bukan komisen sahaja saya dapat. Oleh kerana saya menjadi Top #3 dalam tempoh Pay Per Lead ini dijalankan, maka saya juga layak untuk menerima hadiah-hadiah tambahan seperti:

  • DVD Fizikal “The International Player”
  • Starbucks Card dengan kredit RM100 – memang puas lepak starbucks minum FREE je!
  • Buku Fizikal “Clicking Cash”
  • Tawaran sertai affiliate tertutup.
  • Membership 6 bulan di Ruangan Patric Chan
  • 200 Leads luar negara
  • Interview bersama Patric Chan.

Sudah 3 kali pihak Patric Chan menghantar bungkusan kurier ke rumah saya dengan memberikan hadiah dan hadiah lagi!

 

Best tak…?

Hanya sambilan dari rumah saja. Yang penting ada ILMU marketing dan promosi website secara online.

Jika anda ingin tahu, apa teknik “Gegar!” yang saya gunakan, anda bolehlah berguru secara online coching bersama saya. Saya OFFER 5 orang terawal ini PERCUMA saja dengan syarat anda membeli Buku Clicking Cash dari MPH bookstore.

Maklumat lanjut, boleh layari Special OFFER ini yang bermula 9 Mac 2012 sehingga 14 Mac 2012 sahaja! Ayuh, dapatkan segera!

Sila ke: http://pakarpromosi.com/clickingcashbook/