Tips Blog

Tutorial: Cara Keluarkan Duit Dari Paypal ke Akaun Maybank

Hai & salam hormat buat pembaca blog sekalian ๐Ÿ™‚

Tutorial datang lagi.. hihihi.. Kali ni saya nak berkongsi cara keluarkan duit dari paypal dengan transfer ke akaun bank tempatan. Dalam tutorial ni saya tunjukkan duit dihantar ke akaun Maybank.

Bagi usahawan online atau IM memang dah biasa guna Paypal kan? Dan ada juga yang masih tak tau nak keluarkan duit dari paypal. Walaupun tips saya ni sekadar basic, namun saya pasti ada yang masih belum tahu lagi paypal boleh bank in ke akaun bank tempatan di Malaysia.

Sebelum nak keluarkan duit dari paypal, pastikan dalam akaun paypal tu adalah baki..! Kalau takde baki, kenalah buat duit di internet dulu. Macam saya dapat duit di Paypal ni dengan beberapa cara:

  1. Saya gunakan Credit Card Payment Gateway sebagai cara terima bayaran dari pelanggan. Setup button paypal supaya customer saya yang nak bayar servis atau membeli produk saya menggunakan kad kredit.
  2. Sertai program pengiklanan Bidvertiser. Ianya adalah program PPC yang mana bila blog kita ramai pelawat, dan kita letakkan iklan bidvertiser ni, orang akan klik dan kita dapat duit. Dibayar setiap hujung bulan.Setiap hujung bulan saya akan terima email pembayaran dari Bidvertiser dan duit terus masuk ke Paypal.buat-duit-dengan-bidvertiserJika anda ada blog, dan ada pelawat sekurang-kurangnya 2000 sehari, boleh lah apply akaun Bidvertiser disini. Dan selepas itu, boleh mula letak iklan dan jana pendapatan sampingan melalui blog anda!

 

Baiklah, jika dah ada duit dalam PayPal, jom saya tunjukkan cara nak keluarkan dan terus masuk ke akaun Maybank.

 

Login akaun paypal anda dan klik Widhraw.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank1

Sebenarnya ada 2 Pilihan nak keluarkan duit samada melalui akaun bank tempatan atau melalui kad kredit yang anda daftar melalui Paypal tapi caj agak tinggi iaitu RM20. Berbeza dengan cara transfer ke akaun bank hanya RM3 atau percuma jika keluarkan duit lebih RM400.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank2

Masukkan amount yang nak dikeluarkan. Jika anda belum pernah add akaun bank tempatan, sila klik dulu bahagian “Add Bank Account”. Routing code bagi Maybank adalah: MBBEMYKL

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank4 tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank5

 

Tekan “submit” dan siap!

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank6

 

Paypal akan hantar email dan bagi tau bila duit akan masuk. Sebagai contoh saya request transfer pada hari ini 27hb dan duit akan ada dalam akaun Maybank pada 29hb (rujuk ayat dalam email yang diberikan oleh paypal)

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank7

 

Mudah kan..? jangan lupa daftarkan nama anda di www.KelabMarketing.com untuk percuma newsletter dan update terkini…

Selamat mencuba…!! Semoga tips simple kali ini serba sedikit dapat membantu anda.. Sudi-sudilah tinggalkan komen dibawah ye.. Bagi semangat sikit untuk saya terus post entry tentang tutorial ๐Ÿ™‚

Incoming search terms keywords:

  • cara keluarkan duit dari paypal (29)
  • buat duit dengan paypal (25)
  • cara keluarkan duit guna kad kredit (16)
  • had duit transfer dari paypal ke mybank (15)
  • cara keluarkan duit dari atm maybank (13)
  • transfer duit dari paypal ke maybank (13)
  • keluarkan duit dari paypal (11)
  • berapa lama duit daripada luar negara masuk malaysia (11)
  • cara keluarkan duit dari bank (10)
  • cara krim paypal ke mybank (6)

Traffik meningkat sehingga 1000% dalam masa 7 hari tanpa buat apa-apa!

Wow…!! Tajuk yang sungguh gempak… bukan main-main punye bro!

Sejak kebelakangan ini memang saya agak sibuk sedikit kerana banyak urusan perkahwinan. Dah mula jinakkan diri sebagai “Wedding Decorator” atas minat yang mendalam. Sebagai hobi apabila dah bosan mengadap laptop untuk buat bisnes online.

So… saya akan update kemudian koleksi pelamin, wedding garden, dan juga photo-booth perkahwinan yang saya sendiri buat bersama wife saya.

Dalam kesibukan ini, dalam tidak sedar, teknik Senjata Rahsia Facebook Sniper Grey Hat saya cukup menjadi. Bagi mereka yang selalu layan status FB saya, memang ada saya berguru dengan seorang pakar FB dari negara luar. Kalau nak berguru dengan beliau ni, 2 jam skype sahaja dah mencecah 600USD!

But….. pelaburan terbaik adalah memang melaburkan pada diri sendiri. Tak lain tak bukan, tingkatkan ilmu didada kan?

Saya hanya setup akaun Facebook Sniper ini cuma sekali sahaja. Dalam masa 15 minit. Bagi mereka yang kurang mahir IT, dianggarkan dalam 30 minit ke 40minit. Selepas itu….. FREEDOM! Goyang kaki…

Betul… Serius..! memang tak percaya. Kuasa Sniper memang betul-betul menjadi. Memanglah kita dok goyang kaki untuk terima pelawat bertubi-tubi… tetapi, website kita / landing page kenalah POWER! barulah ada sales, dari situ dapat income dari internet.

Nah saya tunjukkan screen shot pelawat ke salah satu blogspot saya, biasa2 jer dalam 300 pelawat sehari.. tetapi sekarang, dah mencecah 3000 pelawat sehari…

Tengok pelawat saya semalam 19 Disember 2011 mencecah 3587 dengan pelawat baru sebanyak 1410.

Bukan sekadar pelawat meningkat, tetapi, apa yang BEST adalah meningkat secara KONSISTEN! bukannya naik mendadak dalam sehari dua, esok2 dah jatuh merudum…

Teknik Sniper Facebook Grey Hat ini belum saya dedahkan kepada sesiapa lagi. Kerana, saya nak balun test run dulu betul-betul. Jika memberikan hasil, baru akan saya kongsikan.

Hakikatnya, kini, cukup memberikan kepuasan kepada saya. Bukan sahaja pelawat bertambah, tetapi Facebook Fan Page juga meningkat jumlah LIKE melebihi 1000 like dalam sebulan TANPA BUAT APA-APA!!

Kalau nak tahu info teknik ini ketika dilancarkan nanti, anda WAJIB memiliki dahulu Pakej Pakar Promosi. Kerana ILMU asas akan diajarkan dalam modul ini.

danย  HANYA peserta/pembeli pakej ini sahaja akan mendapat INFO tentang Sniper FB ini.

dapatkan sekarang di link: http://www.pakarpromosi.com/hop.php?ref=index

Tingkatkan Pelawat sehingga 80% dalam masa kurang 8 Jam!

Hai… post ini mungkin ringkas saja.. Saya ingin menunjukkan kepada anda suatu bukti saya berjaya meningkatkan jumlah pelawat dalam masa kurang 8 jam sahaja..! Malah, ketika saya memulakan ujikaji ini, saya lakukan pada hari cuti, iaitu hari sabtu. Yang mana kalau weekend sudah tentu tak ramai yang online.

Hasilnya, peningkatan pelawat secara mendadak bertubi-tubi masuk ke salah satu website saya. Saya jalankan ujikaji ini pada hari sabtu 22 Oktober 2011 jam 4.00ptg. Maksudnya, walaupun sudah petang, pelawat pada waktu malam masih ramai yang masuk!

Jom lihat graf peningkatan salah satu website saya:

Nampak kan? pada 22 Oktober 2011…

So, ini adalah gabungan cara advance yang memerlukan sedikit teknikal. Dan saya namakan sebgai “Facebook LIVE Blaster”.. Ianya agak rumit sedikit untuk saya berikan panduan dalam bentuk E-Book, tetapi, saya ada special deal, untuk pembaca blog saya, saya ingin berikan modul ini dalam bentuk Personal Coaching..

Memang dah ramai tanya saya bila nak mula buat Personal Coaching? So, mungkin dengan modul ini sebagai permulaan untuk Personal Coaching saya.

FACEBOOK LIVE BLASTER – PERSONAL COACHING (FLB-PC)

Wow! Nama FLB tu.. Tapi bukan FLB Pro lah.. Namun, memang luar biasa! Apa syarat UTAMA untuk anda sertai FLB-PC ini bersama saya?

  1. Memiliki akaun Facebook yang telah berusia lebih 1 tahun, atau friends anda melebihi 500 rakan.
  2. Memiliki akaun Facebook ke-2 (baru dan tiada rakan pun takpe)
  3. Pandai menggunakan Microsoft Excel.

Syarat Tambahan (jika ada):

  1. Ada FanPage, tak kisah FanPage berkenaan apa.
  2. Ada blog sendiri (blogspot/wordpress)

Ini sahaja syarat asas yang diperlukan, anda sudah LAYAK membina sistem Facebook LIVE Blaster.. Jom tambahkan ILMU baru ini yang masih FRESH di pasaran..

  • Personal Coahing akan diadakan di SS7 Shah Alam (weekdays sahaja) selama 3 Jam.
  • Sesi Pagi: 10.00am-1.00pm
  • Sesi Petang: 2.00pm-5.00pm
  • Yuran dikenakan Hanya RM60 Sahaja..!
  • TERHAD hanya 3 Orang sahaja dalam satu sesi.
  • Sebarang UPDATE, akan diberitahu diruangan komen dibawah. Sila subscribe pada komen.

Berminat? Sila hubungi saya di http://facebook.com/nasoha (tinggalkan message)

Atau, anda boleh tinggalkan email anda di ruangan komen dibawah:

Update Status Facebook Via BlackBerry disini

Anda TIADA BLACKBERRY? tetapi nak jugak wall Facebook anda tulis “via BlackBerry”.. Nampak stylo kan? Mudah saja. Saya akan kongsikan tips hebat pada kali ini.

Nak tak wall status di Facebook anda seperti ini:

YA, tidak perlu BlackBerry pun boleh. CARANYA:

Sila ke http://nasoha.com/fb dan akan terpapar page ini.

Anda boleh terus update status anda disini. Apa yang seronoknya, dibahagian “friends”, anda akan dapat status update dari rakan-rakan FB anda pada waktu ini. Ini memudahkan anda “like” dan “komen” secepat yang mungkin selepas rakan anda update status mereka. Seronok bukan bila menjadi org pertama “like” atau komen..

Dan juga kelebihan lain adalah, page ini adalah untuk Wall Status sahaja. Ianya simple, dan laju..tak bersepah dengan benda macam2 di profile kita. Ianya HANYA STATUS. dan kita boleh FOKUS pada Wall Status sahaja.. =)

Penggunaan cara ini sangat simple, ala “iPad” punya Facebook pun ada.. cepat dan mudah! Jimat masa kita untuk fokus layan Facebook.

Sekian dulu untuk tips ringkas kali ini.. =)

NOTA: Jika anda ahli vemma, dan mahukan Wall Status ada dipaparkan “via BlackBerry for VeMMA” sila ke http://nasoha.com/vemmamalaysia

Tips Mengelakkan Blog Diserang Virus Jahat

Hai.. salam lumayan! betul ke lumayan? Aminkan jela ya.

Oklah, kali ini saya akan bercerita secara ringkas bagaimana kita nak elakkan blog kesayangan kita diserang Virus!. Virus ni sebenarnya jahat tau, sebab dia boleh men’down’kan sistem blog kita, dan secara tak langsung boleh juga men’down’kan pemilik blognya.

Macam sayalah jugak. Baru-baru ini, rupanya blog saya diserang virus. Ketika berada di gym untuk workout membis muscles di Fitness First, tetiba ada kawan vemma saya, Suwardi menghantar SMS kepada saya dan menyatakan blog saya tak boleh nak masuk, Kaspersky kata ada Trojan. Saya pun terus je ter’down’. =(

Saya bergegas ke rumah dan lihat sendiri blog saya ni ha. Sedih je.. Namun, dan nasib baiklah saya beli hosting ni di DataKL dan support sangat bagus. Saya emel kepada support di dataKL dan beberapa minit selepas itu, blog saya kembali normal. Telah di’restore’ post saya semula. Cumanya, last post tentang pertandingan Foto je hilang. Terpaksalah saya menaip semula. Tapi, tak mengapalah, hilang 1 post je, jgnlah sampai hilang 1 blog. huhu..

So, bila dikaji semula, ada 5 Faktor Utama untuk kita mengelakkan blog kita supaya diserang oleh anasir negatif ini.

5 CARA ASAS UNTUK MENGELAKKAN BLOG DISERANG VIRUS

  1. Gunakan Anti-Virus Original (berbayar). Kalau saya, saya gunakan Kaspersky Internet Security 2010. So far, memang bagus untuk membasmi kuman kotor..hoho
  2. Upgrade WordPress ke edisi terkini. Ya, ini memang sangat perlu, kita perlu upgred version wordpress kita kepada version yang baru.
  3. Jangan biarkan Software FTP anda sentiasa login ke server hosting. Sebagai contoh, ramai yang gunakan File Zilla sebagai software FTP untuk upload data ke hosting mereka. Jadi, bila selesai proses uploading, cepat-cepat tutup FTP. Yelah, nak elakkan anasir jahat dari laptop kita masuk ke server.
  4. Tukar password FTP anda supaya lebih selamat. Jangan sesekali menggunakan password yang sangat mudah dicipta atau pun, password yang sangat kerap kita gunakan dimana-mana login page. Maksudnya, password kita kena yang “strong”sikit lah ye..
  5. Sila “moderate comment” di blog anda. Ini pun penting jugak, yelah, zaman sekarang ada software autopost-comment di blog. Macam robot la yang bg komen dan tinggalkan link website yang ada virus. hati-hati ya.. =)

So, cukuplah dulu 5 Tips Mudah untuk mengelakkan blog kita daripada diserang virus jahat. Kalau virus cinta tu takpe jugak.. hihi..

Bubbye!

Jap2.. nak letak satu quote of the day, ayat ni dari kawan karib sekelas saya di UM dulu..

“You don’t need a reason to help people..”

so, sharing is caring kan…