Tips Facebook

Testimoni Naikkan Likes Fanpage sebanyak 5000 likes!

Sejak saya buka harga promosi ramadan, ramai yang suka ambil order untuk 5000 likes. Maklumlah, belum pernah dalam sejarah saya OFFER harga punya super murah macam ni. Hanya RM250 sahaja untuk 5000 likes! Hanya 5sen je untuk 1 likes.

Ada yang masih segan nak langgan servis ni sebab fanpage beliau baru je buat 1 jam yang lepas. Boleh ke nak pakai servis likes ni? Jawapan saya “BOLEH”… Namun, perlu ikut beberapa guideline yang saya berikan untuk memastikan fanpage anda kekal aktif, supaya likes tidak menurun.

Sebagai buktinya, customer saya baru je siap fanpage dan cuma ada 1 like saja. Itu pun dia sendiri yang like. Dan selepas saya naikkan likes, ini buktinya:

testimoni-servis-likes-fanpage

Saya ingin kongsikan beberapa tips untuk memastikan fanpage anda terus mendapat sambutan, malah like akan terus bertambah secara viral walaupun servis like yang saya berikan sudah selesai.

  • sentiasa update fanpage sebanyak 5 ke 10 post sehari.
  • jangan post terlalu banyak iklan dan promosi bertubi-tubi.
  • post gambar @ status yang memberikan kesedaran, tips, lawak, hiburan, tazkirah dan lain-lain.
  • buat banyak 2 way komunikasi dan hubungan dengan liker. jika ada yg komen, kita balas komen beliau.
  • ucapkan selamat malam, selamat pagi dan apa jua ‘selamat’ sambil letakkan gambar yang comel 🙂

itu sahaja tips untuk kali ini. Ada kesempatan, sy akan kongsikn lg yer!

 

Tingkatkan Pelawat sehingga 80% dalam masa kurang 8 Jam!

Hai… post ini mungkin ringkas saja.. Saya ingin menunjukkan kepada anda suatu bukti saya berjaya meningkatkan jumlah pelawat dalam masa kurang 8 jam sahaja..! Malah, ketika saya memulakan ujikaji ini, saya lakukan pada hari cuti, iaitu hari sabtu. Yang mana kalau weekend sudah tentu tak ramai yang online.

Hasilnya, peningkatan pelawat secara mendadak bertubi-tubi masuk ke salah satu website saya. Saya jalankan ujikaji ini pada hari sabtu 22 Oktober 2011 jam 4.00ptg. Maksudnya, walaupun sudah petang, pelawat pada waktu malam masih ramai yang masuk!

Jom lihat graf peningkatan salah satu website saya:

Nampak kan? pada 22 Oktober 2011…

So, ini adalah gabungan cara advance yang memerlukan sedikit teknikal. Dan saya namakan sebgai “Facebook LIVE Blaster”.. Ianya agak rumit sedikit untuk saya berikan panduan dalam bentuk E-Book, tetapi, saya ada special deal, untuk pembaca blog saya, saya ingin berikan modul ini dalam bentuk Personal Coaching..

Memang dah ramai tanya saya bila nak mula buat Personal Coaching? So, mungkin dengan modul ini sebagai permulaan untuk Personal Coaching saya.

FACEBOOK LIVE BLASTER – PERSONAL COACHING (FLB-PC)

Wow! Nama FLB tu.. Tapi bukan FLB Pro lah.. Namun, memang luar biasa! Apa syarat UTAMA untuk anda sertai FLB-PC ini bersama saya?

  1. Memiliki akaun Facebook yang telah berusia lebih 1 tahun, atau friends anda melebihi 500 rakan.
  2. Memiliki akaun Facebook ke-2 (baru dan tiada rakan pun takpe)
  3. Pandai menggunakan Microsoft Excel.

Syarat Tambahan (jika ada):

  1. Ada FanPage, tak kisah FanPage berkenaan apa.
  2. Ada blog sendiri (blogspot/wordpress)

Ini sahaja syarat asas yang diperlukan, anda sudah LAYAK membina sistem Facebook LIVE Blaster.. Jom tambahkan ILMU baru ini yang masih FRESH di pasaran..

  • Personal Coahing akan diadakan di SS7 Shah Alam (weekdays sahaja) selama 3 Jam.
  • Sesi Pagi: 10.00am-1.00pm
  • Sesi Petang: 2.00pm-5.00pm
  • Yuran dikenakan Hanya RM60 Sahaja..!
  • TERHAD hanya 3 Orang sahaja dalam satu sesi.
  • Sebarang UPDATE, akan diberitahu diruangan komen dibawah. Sila subscribe pada komen.

Berminat? Sila hubungi saya di http://facebook.com/nasoha (tinggalkan message)

Atau, anda boleh tinggalkan email anda di ruangan komen dibawah:

Promosi Percuma dengan Upload Gambar

Ramai diantara kita yang online lebih dari 5 jam setiap hari.. Ada juga yang sampai 24 jam! Tapi, kalau kita online lama-lama, kononya cakap buat bisnes internet.. Apa yang dibuatnya? Alih-alih menatang facebook jugak yang dibuka dan dihadapinya.

Ada Facebook?

Anda akan update status.. Like sana sini.. Komen sana sini.. Yang rajin sikit, suka upload gambar dan tag-tag entah sesiapa tah.. Hehe.. 🙂 Bab tag gambar2 yang bukan-bukan, sebenarnya bukanlah cara yang org suka.. Kalau saya, memang anti la org upload gambar bukan-bukan yang agak “scam”, dan tag nama kita.. Kalau takde gambar saya pun, ianya suatu ILMU atau PENGUMUMAN, saya tak kisah.. malah saya suka!

Jangan lah gambar duit berkepuk-kepuk, then tag gambar orang sana-sini.. Ni cara ‘lama’ dan cara macam ni akan menjatuhkan kredibiliti bisnes anda.. Zaman sekarang orang dah tak pandang gambar kita pegang duit.. Dulu boleh la kan.. Sekarang orang nak tgk kredibiliti..

Salah satu cara kita build up kredibiliti adalah daripada “Event”.. Untuk memastikan anda wujud dalam sesuatu “Event”, adalah dengan bukti bergambar.. Betul tak? So, cara ini lebih bagus sebenarnya, kita expose diri kita, orang akan meningkat kepercayaan dan keyakinan terhadap kita.

Dengan teknik upload gambar di Facebook, ianya akan membantu bisnes kita jika kita tahu cara yang betul..

Apakata kita layan video tutorial yang saya buat ni:

Nak Iklan PERCUMA di Facebook..?

Pengiklanan adalah salah satu daripada asas promosi perniagaan. Kalau anda promosikan perniagaan anda diinternet, sudah semestinya kita perlu buat iklan.

Ada banyak jenis cara nak buat iklan. Iklan berbayar ada, Iklan percuma pun ada. Bezanya, iklan percuma, anda tidak perlu keluar kos bayar iklan, TETAPI, cara kerja kena cara luar biasa sikit la..

Pengiklanan percuma tidak merugikan kita jika kita betul-betul mahir dalam bidang ni. Oleh itu, saya sentiasa mensarankan supaya kita sentiasa berilmu dalam apa jua teknik. Ramai sangat orang nak iklan percuma jer. Sbb tak payah keluar duit. Namun, bukan semudah cara nak main iklan percuma ni.

tetapi, saya ada banyak teknik dalam pengiklanan percuma, dan hasilnya tidak pernah mengecewakan saya. Cuma, kos permulaan tetap ada. But, one time payment sahaja..

Kali ini, saya nak kongsi kepada pembaca budiman sekalian supaya mencuba nasib mengiklan di salah satu portal iklan saya di facebook.

Pernah dengar Jomiklan2u tak…? ini adalah satu laman portal yang saya bangunkan sejak 2 tahun 5 bulan lalu. Sejak akhir-akhir ini, pelawat baru yg singgah ke laman portal ini adalah antara 6000 ke 10,000 pelawat. Maksud saya adalah pelawat fresh.. 1st time visitor. Ianya tidak termasuk pelawat berulang.

Jadi, portal jomiklan2u yang telah saya bangunkan, kini saya lengkapkan dengan satu laman Page Support di Facebook. Ini adalah untuk tujuan mem”brand”kan jenama Jomiklan2u.. Manalah tau akan datang ini adalah potential market yang besar. Suatu ketika dahulu, saya pernah terlintas nak jual laman portal ini.. ada yang sanggup membayar dengan harga RM6000. Tetapi, saya menolak, kerana, industri ini boleh bergerak lebih jauh dan menjadi salah satu aset saya di internet.

jadi, bagi mereka yang serius dan minat untuk meletakkan iklan bisnes anda secara percuma, saya mempelawa anda singgah di Jomiklan2u…

Incoming search terms keywords:

  • iklan percuma di facebook (45)
  • cara buat iklan percuma di facebook (38)
  • yhs-ddc_bd (31)
  • iklan facebook percuma (22)
  • iklan percuma facebook (19)
  • cara buat iklan di facebook free (18)
  • buat iklan percuma di facebook (17)
  • iklan percuma di fb (15)
  • nak buat iklan percuma (14)
  • cara nak buat iklan di facebook (14)

Update Status Facebook Via BlackBerry disini

Anda TIADA BLACKBERRY? tetapi nak jugak wall Facebook anda tulis “via BlackBerry”.. Nampak stylo kan? Mudah saja. Saya akan kongsikan tips hebat pada kali ini.

Nak tak wall status di Facebook anda seperti ini:

YA, tidak perlu BlackBerry pun boleh. CARANYA:

Sila ke http://nasoha.com/fb dan akan terpapar page ini.

Anda boleh terus update status anda disini. Apa yang seronoknya, dibahagian “friends”, anda akan dapat status update dari rakan-rakan FB anda pada waktu ini. Ini memudahkan anda “like” dan “komen” secepat yang mungkin selepas rakan anda update status mereka. Seronok bukan bila menjadi org pertama “like” atau komen..

Dan juga kelebihan lain adalah, page ini adalah untuk Wall Status sahaja. Ianya simple, dan laju..tak bersepah dengan benda macam2 di profile kita. Ianya HANYA STATUS. dan kita boleh FOKUS pada Wall Status sahaja.. =)

Penggunaan cara ini sangat simple, ala “iPad” punya Facebook pun ada.. cepat dan mudah! Jimat masa kita untuk fokus layan Facebook.

Sekian dulu untuk tips ringkas kali ini.. =)

NOTA: Jika anda ahli vemma, dan mahukan Wall Status ada dipaparkan “via BlackBerry for VeMMA” sila ke http://nasoha.com/vemmamalaysia