Tips Forum

Forum KekalCantik.com dilancarkan.

forumkcSetelah kehilangan forum lubukinc.com satu ketika dulu, kini saya cuba menampilkan satu lagi forum untuk berbual dan lepak santai khas untuk pelawat setia blog nasoha.com ini. Dari Forum KekalCantik.com atau paggilan singkatnya Forum KC, dapatlah sesiapa sahaja mengiklankan produk mereka yang lebih tertumpu ke arah “Kesihatan dan Kecantikan diri”. Memang tidak dinafikan, akhir-akhir ini pelbagai macam jenis produk berada dipasaran. Dan sudah pastinya kita mahukan yang terbaikbukan? Sebab itu, di Forum KC lah, anda boleh buktikan produk anda itu ygterbaik..

Jadi, marilah kita sama-sama dapat memerihkan lagi Forum KC ini agar dapat me’rileks’kan diri dari tension atau stress mengadap PC lama-lama..

Oh ya, buat permulaan ini, Forum KC mengadakan promosi Hadiah Percuma bg 10 terawal mendapat 50 post di forum. Selamat berforum..

Bagi yang aktif, saya akan invite menjadi  “moderator” bg memajukan lagi forum ni..ehem2

Alhamdulillah, kisah sedih semalam berjaya diatasi. Artikel yang terbaik sahaja telah pulih kembali.

Membina Forum Dengan vBulletin

Salam sejahtera. Ramai hari ni diantara kita yang mengidamkan Laman Forum sendiri. Ini kerana laman forum berpotensi untuk mencari pelawat dan juga ramai yang mengguakan forum untuk perbincangan sesuatu perniagaan mereka. Tidak ketinggalan juga laman forum digunakan untuk berhibur! Kalau yang agak soleh solehah sikit tu, laman forum digunakan untuk berdakwah dan berkongsi nasihat..

Terdapat banyak jenis forum yang boleh kita gunakan dan yang paling popular sekarang menggukakan PhpBB dan vBulletin. PhpBB sangat mudah untuk diinstall kerana terdapat plug in dalam Fantastico pada cPanel kita. Manakala vBulletin terpaksa meng’install’ secara manual, dan rumit sikitlah, database kene create sendiri.

vBulletin ini cukup popular dan latest edition vBulletin cukup mantap dengan pelbagai fungsi terbaru. Namun, kalu tak silap saya free edition ni dah tak keluar. Kene beli dalam USD180! Saya ada bersiar-siar di Google semalam, dan saya terjumpa link download vBulletin 3.7.0 dan juga saya terjumpa ebook panduan untuk setup vBulletin

Rahsia besar saya yang ingin dikongsikan adalah melalui ruangan forum katzforums.com

Katzforums.com memang tempat saya lepak untuk download dvdrip movie. Macam-macam benda lah yang boleh download. Oh ya, saya mempunyai akaun premium megaupload, so memang puaslah mendownload movie. Alang-alang melanggan unlimited maxis broadband, baik saya gunakan sebaiknya.

Berbalik pada topik kita, secara terus saya bg tau anda link untuk download vBulletin 3.7.0 Gold

http://rapidshare.com/files/132875965/vBulletin.v3.7.0.Gold.Incl.KeyGen-tuxien.org.rar

password:www.tuxien.org

Dan dapatkan Panduan Manual untuk Setup vBulletin edisi lengkap disini:

http://rapidshare.com/files/116574097/Building.Forums.with.vBulletin.rar

Saya dah cuba mendownloadnya semalam, dan semuanya boleh berfungsi dengan baik. Harap anda dapat manfaatnya.

Itu saja perkongsian saya hari ni,

Buatlah baik untuk semua,