Salam sejahtera. Ramai hari ni diantara kita yang mengidamkan Laman Forum sendiri. Ini kerana laman forum berpotensi untuk mencari pelawat dan juga ramai yang mengguakan forum untuk perbincangan sesuatu perniagaan mereka. Tidak ketinggalan juga laman forum digunakan untuk berhibur! Kalau yang agak soleh solehah sikit tu, laman forum digunakan untuk berdakwah dan berkongsi nasihat..

Terdapat banyak jenis forum yang boleh kita gunakan dan yang paling popular sekarang menggukakan PhpBB dan vBulletin. PhpBB sangat mudah untuk diinstall kerana terdapat plug in dalam Fantastico pada cPanel kita. Manakala vBulletin terpaksa meng’install’ secara manual, dan rumit sikitlah, database kene create sendiri.

vBulletin ini cukup popular dan latest edition vBulletin cukup mantap dengan pelbagai fungsi terbaru. Namun, kalu tak silap saya free edition ni dah tak keluar. Kene beli dalam USD180! Saya ada bersiar-siar di Google semalam, dan saya terjumpa link download vBulletin 3.7.0 dan juga saya terjumpa ebook panduan untuk setup vBulletin

Rahsia besar saya yang ingin dikongsikan adalah melalui ruangan forum katzforums.com

Katzforums.com memang tempat saya lepak untuk download dvdrip movie. Macam-macam benda lah yang boleh download. Oh ya, saya mempunyai akaun premium megaupload, so memang puaslah mendownload movie. Alang-alang melanggan unlimited maxis broadband, baik saya gunakan sebaiknya.

Berbalik pada topik kita, secara terus saya bg tau anda link untuk download vBulletin 3.7.0 Gold

http://rapidshare.com/files/132875965/vBulletin.v3.7.0.Gold.Incl.KeyGen-tuxien.org.rar

password:www.tuxien.org

Dan dapatkan Panduan Manual untuk Setup vBulletin edisi lengkap disini:

http://rapidshare.com/files/116574097/Building.Forums.with.vBulletin.rar

Saya dah cuba mendownloadnya semalam, dan semuanya boleh berfungsi dengan baik. Harap anda dapat manfaatnya.

Itu saja perkongsian saya hari ni,

Buatlah baik untuk semua,

14701 Total Views 12 Views Today
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............
The following two tabs change content below.

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Latest posts by nasoha (see all)