Alat Menambah Ketinggian

Salam sejahtera kepada semua. Hari ini saya akan kongsikan satu produk baru dan ramai yang tercari-cari produk ini iaitu “Alat Menambah Ketinggian“. YA, ramai yang mengidamkan ketinggian yang ideal supaya nampak lebih bergaya, berketerampilan dan yang penting lebih berkeyakinan!

Ingat, produk ini bukanlah jenis pil atau pon makanan tambahan yang sll ramai kurang yakin untuk gunakannya kerana takut kesan sampingan akan terjadi. Yelah, elok2 dan jadi tinggi kang tak pasal-pasal jadi pendek. Tak pun tak pasal-pasal jadi macam2. Jadi produk ini hanya diletakkan pada dalam kasut anda seperti alas kasut yang senang digunakan dan juga selesa. Teknologi terkini yang berkonsepkan merangsang kelenjar pituitari..haha tah ape bahasa bio tah nih..

Gambarajah produk adalah seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, saya sarankan anda ke laman web jualannya dengan klik banner di bawah:

Selamat Mencuba!

Dengan ini, saya memberikan secara ikhlas untuk simpanan koleksi anda semua, versi kad raya saya untuk anda! ambik la..ambik la..

Hurm, semua kawan-kawan saya di Friendster, saya sudah mengirimkan kad raya special nih. Dan juga saya letakkan link untuk buka isi kandungan kad ini. Jadi, rakan-rakan dari friendster akan terus membaca isi kandungan disini.

Assalamualaikum sahabatku sekalian. Semoga anda berada dalam keadaan sihat selalu disamping keluarga tercinta. Maaf banyak2 kerana tiada kad raya saya poskan ke alamat rumah kalian buat tahun ini. Namun, saya tetap utuskan kad raya versi digital yang mana tidak kurang rupanya seakan bentul fizikal. Maklumlah, Dunia dah Maju, Zaman dah Berubah..

Dikesempatan ini, dihari yang penuh mulia ini, ku susunkan sepuluh jari ini tanda seinfiniti kemaafan andai kata tersilap langkah dan terkasar bahasa sepanjang kita berkenalan. Halalkan makan minumku, maafkan segalanya samada zahir dan bukan zahir. Ucapan ini khas ditujukan buat semua rakan sekelas Electrical Engineering UM batch 2005,  awe, ijat, nizam, jamal, azwan, som, elden (tgu krismas) , lily, nabila, sal, fitri, shima, shida, ila, azisha, dan semua. Seterusnya kawan-kawan di Kolej Kediaman Tuanku Bahiyah UM. Tak lupa juga kawan-kawan se”PASUM” dan juga ex-SAMTH Kota Raja, Klang kelas 5F,5Ai,5Z,5R 2003, manelah korang semua menghilang entah kemana, kalo kawin, jemputlah aku..Oh ya, paling penting buat sahabat kenalan online termasuk sifu2 di dunia internet ni, dan juga kawan-kawan rapat din beramboi dan shahraduan yang sll support aku..(hehe..kasi up sikit..). last but not list, kengkawan pembaca setia blog nasoha.com

Buat akhirnya, saya ucapkan kata keramat yang cukup indah sempena 1 syawal, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Ingatan penuh Ikhlas,

Raya datangla umah leh dapat duit raye!

p/s: thanks pada luvlee yang bg action script kad raya ni..

Penghayatan Iklan Raya Petronas 2008

Salam aidilfitri. Tatkala sedang melayar akhbar utusan online, dah disebelah kanan sidebar ade pulak iklan raya petronas tahun ini. Kisah kali ini cukup tersinggung dan juga ‘terkena’ kat hidung aku sendiri. Haha. Memang iklan kali ini khas ditujukan untuk semua anak-anak muda yang sll pakai internet. Maklumlah, linggkungan belia kita yang rajin nak online dan wat bisnes online. Nak raya katakan, mestilah pump sales kaw2. Sampaikan dah balik kampung pun masih nak pikir nak online. Mcm aku gak la..hehe. Siap watak utama ni bawak balik laptop ngn broadband. Mmg sebijik macam aku. Tapi kalo dia bawak maxis broadband lagilah kene kat aku..haha

Ape pun, jom kita layan dulu iklan ini, walaupun simple, tapi cukup tersentuh hati..

Erm, kadang-kadang kita akan lebih pentingkan kerjaya kita, kita lebihkan bisnes kita dari org tua kita. Namun, org tua kita mesti akan lebihkan anak2nya dari segalanya. Semoga iklan ini banyak berikan anda ikhtibar.

p/s: ade jugak yang tak balik kampung raya ni, sbb lebih pentingkan kerjaya daripada ziarah org tua mereka.

Membina Forum Dengan vBulletin

Salam sejahtera. Ramai hari ni diantara kita yang mengidamkan Laman Forum sendiri. Ini kerana laman forum berpotensi untuk mencari pelawat dan juga ramai yang mengguakan forum untuk perbincangan sesuatu perniagaan mereka. Tidak ketinggalan juga laman forum digunakan untuk berhibur! Kalau yang agak soleh solehah sikit tu, laman forum digunakan untuk berdakwah dan berkongsi nasihat..

Terdapat banyak jenis forum yang boleh kita gunakan dan yang paling popular sekarang menggukakan PhpBB dan vBulletin. PhpBB sangat mudah untuk diinstall kerana terdapat plug in dalam Fantastico pada cPanel kita. Manakala vBulletin terpaksa meng’install’ secara manual, dan rumit sikitlah, database kene create sendiri.

vBulletin ini cukup popular dan latest edition vBulletin cukup mantap dengan pelbagai fungsi terbaru. Namun, kalu tak silap saya free edition ni dah tak keluar. Kene beli dalam USD180! Saya ada bersiar-siar di Google semalam, dan saya terjumpa link download vBulletin 3.7.0 dan juga saya terjumpa ebook panduan untuk setup vBulletin

Rahsia besar saya yang ingin dikongsikan adalah melalui ruangan forum katzforums.com

Katzforums.com memang tempat saya lepak untuk download dvdrip movie. Macam-macam benda lah yang boleh download. Oh ya, saya mempunyai akaun premium megaupload, so memang puaslah mendownload movie. Alang-alang melanggan unlimited maxis broadband, baik saya gunakan sebaiknya.

Berbalik pada topik kita, secara terus saya bg tau anda link untuk download vBulletin 3.7.0 Gold

http://rapidshare.com/files/132875965/vBulletin.v3.7.0.Gold.Incl.KeyGen-tuxien.org.rar

password:www.tuxien.org

Dan dapatkan Panduan Manual untuk Setup vBulletin edisi lengkap disini:

http://rapidshare.com/files/116574097/Building.Forums.with.vBulletin.rar

Saya dah cuba mendownloadnya semalam, dan semuanya boleh berfungsi dengan baik. Harap anda dapat manfaatnya.

Itu saja perkongsian saya hari ni,

Buatlah baik untuk semua,

Income Adsense tak menentu

Salam sejahtera, rasenya dah lama saya tak berborak tentang adsense. Yelah, hidup ni kan dah macam Berita Harian, “Zaman dah berubah, dunia dah maju” , ape barang main income adsense lagi, betul tak? Ramai IM sekarang dah tinggalkan adsense, samada kene banned atau pon dah takde income. :) Itu terpulanglah pada mereka, yg penting bisnes tetap jalan. Member saya din beramboi  & kento pun dah wat pra pelancaran ebook “Menjadi Pro Affiliate” semalam,kira dah mula berniaga produk digital sendiri. Income comfirm gempak, Maybank2u leh penuh setiap hari. Harus diingat, jgn sampai Maybank2u block akaun anda dan juga kene panggil ke kaunter. Macam aku la, Maybank2u dah kene block, hari ni kene pegi Maybank Bangsar untuk wat penjelasan, cuak gak..

Oklah, berbalik pada topik asal saya hari ni nak bercerita tentang pendapatan adsense yang dah tak menentu, kurang konsisten dan semakin dibayar murah..Lihat contoh pendapatan saya semalam, 17 september 2008 dibawah:

Blog popular saya leh mencapai page impression 6000-7000 sehari, lebih kurang dalam 1000-1300 pelawat, dan jika dikira pendapatan per klik ($8.02/258=$0.031) dan ($5.18/173=$0.0299). Puratanya, saya leh dapat 1 klik sebanyak 3sen je..huhu.. Camne nak dapat beriban-riban nih. Itu merupkan blog keyword ‘murah’ dan ’sampah’ sebabnya, tah ape2 iklan kuar, saya hanya wat filter ke laman web yang boleh jejaskan akidah dan iman sahaja. Tetapi lihat pendapatan dibahagian bawah, hanya 1 klik je terus dapat 28sen. Tapi tengoklah sendiri berapa page impression dia. Dalam 20 org pelawat je. Sadis tol. Ni saya ade mencuba keyword mahal, 1 klik leh dapat banyak, tapi nak tarik pelawat agak susah sikit lah.

Berbeza dulu dan sekarang.

Kalau setahun yang lepas, blog popular saya mendapat page impression dan klik yang hampir sama seperti diatas, namun pendapatannya hampir 2 ke 3 kali ganda dari sekarang. Tak taulah ape nak jadi. Mungkin dulu, tak ramai persaingan dlm adsense, dan jugak setahun lalu, pihak advertiser belum pandai main adwords kot. Sekarang semua nak untung, kita sebagai publisher hanya mampu redho jelah. Terima jelah hakikat dunia sekarang nih. Wat ever pon, adsense tetap leh go on lagi sementara belum kene banned.

Tips dunia akhir zaman.

hehe, tajuk macam tazkiroh dibulan ramadhan lak. Setelah ditimbang tarakan dan dianalisis, saya membuat kesimpulan mudah seperti berikut:

Jangan terlalu harapkan keyword mahal dan jangan pula nak main keyword murah saje. Buat blog yang yang ramai orang cari biasanya keyword murah, dan promosikan sebaiknya, mantapkan SEO (searh engine optimization) dan juga SERP (searh engine ranking page). Selepas itu, buat juga blog keyword mahal, letaklah link back kat blog pertama tadi. So, cara ini akan membantu menarik traffic ke blog keyword mahal tadi. Macam saya buat, blog keyword mahal saya visitor datang dari blog pertama saya, nak harapkan datang SEO, susah sikit sebab keyword mahal ni biasanya gunakan “long tail keyword” iaitu keyword yang betul-betul terperinci. Sbg contoh bg short tail adalah “artis melayu” dan long tail adalah “artis melayu lelaki berkumpulan” . Jadi, 2 jenis kombinasi blog ini mungkin mampu meningkatkan pendapatan adsense anda.

Itulah tips yang saya ingin tekankan, janganlah mudah putus asa dan awas jangan buat blog terrlalu banyak dan sampah (tak update) , google akan ingat itu blog spam. Kalau buat banyak blog dan berlainan akaun email, itu saya tak cuba lagi. Yang pasti, ade 2 blog saya dah di delete oleh pakcik google kerana dah setahun tak update. haha, pada muka!

Cukuplah sedikit perkongsian yang tak seberapa nih. Harapkan dapatlah memberi manfaat kepada anda semua. Setakat ni, program pay per clik yang lain, saya masih tak berkenan, ade try Malaysia punya dulu nama “nufflets” pastu tukar “gokita”, pastu tukar ape tah, tup2 dah takde, income saya dah dekat $20 dlm tu..burn lak. wahaha.. ingat nak support produk tempatan, tapi entahlah, tak tau nak kate. Harap akan ada lagi PPC dari Malaysia. Namun, saya tetap mengatakan Google Adsense is te best! Dah generate hampir 20k terkumpul..tapi hilang tah ke mana, boros sangat..haha

Terima kasih kerana sudi membaca.

Salam e-biz, (curi ayat din beramboi)

p.s : Merokok itu merbabahayakan kesihatan.

p.s.s : Dapatkan Minyak Jaguh Kanda untuk kesihatan.