Ramai diantara kita yang online lebih dari 5 jam setiap hari.. Ada juga yang sampai 24 jam! Tapi, kalau kita online lama-lama, kononya cakap buat bisnes internet.. Apa yang dibuatnya? Alih-alih menatang facebook jugak yang dibuka dan dihadapinya.

Ada Facebook?

Anda akan update status.. Like sana sini.. Komen sana sini.. Yang rajin sikit, suka upload gambar dan tag-tag entah sesiapa tah.. Hehe.. 🙂 Bab tag gambar2 yang bukan-bukan, sebenarnya bukanlah cara yang org suka.. Kalau saya, memang anti la org upload gambar bukan-bukan yang agak “scam”, dan tag nama kita.. Kalau takde gambar saya pun, ianya suatu ILMU atau PENGUMUMAN, saya tak kisah.. malah saya suka!

Jangan lah gambar duit berkepuk-kepuk, then tag gambar orang sana-sini.. Ni cara ‘lama’ dan cara macam ni akan menjatuhkan kredibiliti bisnes anda.. Zaman sekarang orang dah tak pandang gambar kita pegang duit.. Dulu boleh la kan.. Sekarang orang nak tgk kredibiliti..

Salah satu cara kita build up kredibiliti adalah daripada “Event”.. Untuk memastikan anda wujud dalam sesuatu “Event”, adalah dengan bukti bergambar.. Betul tak? So, cara ini lebih bagus sebenarnya, kita expose diri kita, orang akan meningkat kepercayaan dan keyakinan terhadap kita.

Dengan teknik upload gambar di Facebook, ianya akan membantu bisnes kita jika kita tahu cara yang betul..

Apakata kita layan video tutorial yang saya buat ni:

2851 Total Views 2 Views Today
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............
The following two tabs change content below.

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Latest posts by nasoha (see all)