Salam sejahtera semua, mungkin ini agak terlewat saya memberikan post tentang sekitar Gerak Usahawan Nasional 2009 yang baru berlangsung 6-8 Febuari 2009 yang lalu. Namun, disebabkan terlalu banyak perkara yang wajib diselesaikan dahulu, post ini terpaksa saya tangguhkan sehingga hampir seminggu. Apa-apa pun, terima kasih kepada semua pembaca budiman yang tak jemu-jemu singgah ke blog saya. Ini pun sebab takde kuliah hari ini, dan ada luangan masa sikit, saya cuba sampaikan khabar cerita tentang Gerak Usahawan Nasional 2009.

Alhamdulillah, sepanjang 3 hari saya berada di booth vemma di Aras 3 bangunan PWTC, sambutan cukup-cukup menggalakkan dan memberangsangkan. Siapa sangka, buat julung kalinya Vemma Malaysia muncul menampilkan diri dikhalayak umum. Dan juga, secara rasminya adalah pembabitan PERTAMA saya dalam offline marketing, sedangkan selama ini hanya online sahaja yang dilakukan. Syukur sangat segalanya berjalan lancar dan memang dijangkakan Vemma di Malaysia akan terus meletop-letop. Hasil dari feedback pelawat umum, memang rata-rata mengakui dan berkehendakkan bahawa:

Multi Level Mareting (MLM) atau Perniagaan Pelbagai Tahap ini antara medium terbaik bg seseorang usahawan yang ingin mengecapi kejayaan dalam bidang perniagaan tanpa modal permulaan yang besar. Dan ramai mengakui MLM telah melahirkan ramai Jutawan Bumiputera di Malaysia. Dan hasil fakta kukuh itu, rata-rata inginkan ceburi MLM yang berkonsepkan dwi marketing iaitu pasaran online + offline disamping marketing plan yang stabil dan kukuh. Antara lain juga mereka inginkan bantuan external sistem ( 3rd party company ) bg tujuan networking yang dilengkapkan sistem automatik seperti autoresponder dan autofollow-up. Dan juga ada yang inginkan bantuan networking real-time terbentuk secara automatik hasil dari sistem canggih. Malahan juga ada yang inginkan keahlian PERCUMA untuk test-drive keberkesanan sistem….Apa yang cukup menariknya, KESEMUA impian bakal usahawan MLM ada dalam sistem kami, iaitu Vemma + Vemmabuilder!!

Saya agak terkejut dengan feedback dari pelawat ke Gerak Usahawan Nasional 2009 tempoh hari. Siap ada yang datang direct dengan saya untuk menyatakan : ” Saya minat MLM, dan kalau boleh nakkan sistem yang terbaik dan juga 100% online” Agak, terkedu jugaklah, namun, saya persembahkan kepadanya Vemmabuilder!

Banyak pengalaman baru yang saya timba dari program yang dianjurkan oleh Kementrian Pembangunan Usahawan dan Koperas (MeCD). Dan saya boleh lihat secara jelas, yang hadir ke sana adalah yang memiliki keinginan untuk ceburi bidang perniagaan.

Gambar saya dihadapan pintu masuk Aras 3 PWTC, penat ‘runner’ sampai dah tak smart..haha

Booth Vemma Internet Business yang penuh sesak dengan pelawat.

Antara leader dan ahli vemma yang hadir ke PWTC. Siap angkat botol gergasi vemma!

Dalam pada itu, semasa saya sedang menjalankan tugas menjaga booth vemma untuk memberikan penerangan dan maklumat kepada pelawat, saya menerima sekumpulan pelawat yang istimewa iaitu para pelajar dari Fakulti Ekonomi dan Perniagaan, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), dan tujuan kehadiran mereka adalah untuk menemubual saya sebagai salah satu tajuk assignment mereka..Hoho, letih gak nak layan karenak anak-anak kecil ni. Macam-macam soalan dia tanya. Namun, saya cuba sampaikan dengan cara profesional, haha. Andai kata, adik-adik ini mebaca post ini, nasihat saya kepada anda, siapkanlah assignment tu cepat dan study sungguh-sungguh ok..

Sempat megambil gambar kenangan bersa pelajar UTM yang nak wat assignment tuu..

Jadi, setakat ni saja post saya buat kali ini. Stay tune bersama saya ok..

Regards,

2917 Total Views 4 Views Today
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............
The following two tabs change content below.

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Latest posts by nasoha (see all)