Sejak bulan Mac 2013 yang lalu saya ada promote servis tambah like fanpage ini di FB  saya. Dan ketika itu ianya masih di tahap permulaan untuk test market dan juga ingin melihat respon hasil like dari servis yang saya tawarkan.

Ternyata like yang saya berikan adalah like yang berkualiti, bukannya robot atau pun bots. Malah, like ini juga merupakan ahli tegar FB yang aktif!

 

Like adalah ASET!

Tahukah anda, bila kita ada puluhan ribu like, ianya merupakan aset pada kita? Hakikatnya ramai yang tidak sedar bahawa jika kita punyai fanpage yang ada 50k likes, maka kita sudah memiliki satu mesin buat duit yang tetap. Sebagai contoh disini adalah sebuah fanpage 50k likes. Dengan adanya 50k likes (pengguna FB tempatan), maka semakin mudah anda buat side income di internet!

buat duit facebook

Macam mana caranya nak buat duit dengan fanpage sendiri?

Saya tunjukkan beberapa cara yang telah saya dapat income dari fanpage. Dan ini adalah dari pengalaman saya sendiri. Maaf saya katakan, saya tidak akan berikan tips/panduan yang belum/tidak saya guna :)

Memang sudah biasa kita dengar penceramah/mentor/coach yang pandai beri ceramah cara-cara buat duit, dan beliau menunjukkan cara-caranya, sedangkan beliau hanya tahu saja sebab ada ilmu tetapi tak buat pun atau dengan kata lainnya, beliau tidak buat duit dengan apa yang beliau ajarkan. hihi…

So, meh sini saya kongsikan antara cara buat duit mudah dengan adanya fanpage 50k (bahasa melayu, likes malaysia):

  1. Promosi affiliate. Anda join saja mana2 affilaite yang sesuai dengan page anda, dan promote lah link kat situ. Berdasarkan pengalaman saya, kalau fanpage ada 50k, maka people yg view (tanpa fungsi promote berbayar) adalah sekitar 2k-3k. Ini tak termasuk viral. Secara konsisten buat promosi boleh lah buat duit sikit dari affiliate.Antara affliate yang selalu saya promosi adalah sistem blast apps post planner. Dalam sebulan, saya menjana USD50 (anggaran RM150) dan ianya akan berterusan setiap bulan selagi mana referral kita kekal melanggan aplikasi ini.
  2. Servis Blast Iklan. Anda juga boleh offer kepada usahawan FB yang ingin buat iklan. Jika kita ada 50k likes, dengan rate semasa biasa saya akan caj RM20 untuk 5 kali iklan (berjadual). Dan saya limitkan pada 10 orang peserta sahaja dalam 1 bulan. Jumlah = RM20 x 10 peserta = RM200 sebulan.Ini kalau 1 fanpage je. Cuba fikir kalau ada 10 fanpage? blh naik ke RM2k sebulan.
  3. Menyewakan Content Creator (CC): Jika fanpage kita adalah topik umum, maka anda boleh sewakan CC kepada sesiapa yang berminat menjadi admin untuk post di page anda. CC adalah content creator yang mana ‘pangkat’ ini hanya boleh akses post update dan moderator sahaja. Admin (manager) tetap hak anda! Jangan risau. Ada baiknya juga, bila ramai CC maka TAT (talking about this) page kita akan meningkat.Untuk menyewakan CC, harga pasaran untuk 50k likes adalah RM50 sebulan. Anda boleh limitkan kepada 10 peserta sebulan. hasilnya, RM50 x 10 penyewa = RM500 sebulan.
  4. Jual Produk Anda. Mungkin anda ada produk-produk fizikal seperti baju, tudung, produk sihat, produk cantik dll. So, alang-alang dah ada fanpage sendiri, boleh la jual apa saja yang anda mahukan.
  5. Tarik Pelawat ke Blog. Jika anda anda blog sendiri, boleh gunakan fanpage untuk tarik pelawat ke blog anda. Bila blog anda ramai yang melawat hasil dari blast dari fanpage, maka blog anda akan naik harganya. Dari situ, boleh jana wang dengan blog pula! Sbg contoh, saya dapat duit dari blog dengan media pengiklanan, pay per click, iklan banner, dan juga servis like!
  6. Jual Fanpage: Jalan terkahir, jika anda nak sangat duit cepat. Gadaikan saja fanpage anda. Mengikut harga pasaran sekarang, jika ada 50k fanpage, harganya adalah RM1000 – RM1500. kalau page anda berkisarkan keagamaan, ilmiah atau tazkirah, harga boleh 2 kali ganda..

 

Inilah 6 cara yang saya sendiri masih buat ketika sedang update enrty ini. Itu adalah berdasarkan sebuah fanpage 50k. Sedangkan saya adalah banyak fanpage dan juga bukan takat 50k saja. Fikir2kan, begitu mudahnya buat duit online sekarang jika kita ada fanpage yang beribu2 likes.

servis-like-3

Mana nak dapat like cepat dan berkualiti?

Cara paling cepat dan berkualiti adalah dengan melanggan pengiklanan di facebook iaitu facebook ads. Namun, tak ramai mampu buat kerana kos yang melambung tinggi. 1 like yang berkualiti dianggarkan sekitar RM3 ke RM5 untuk setiap 1 like.

So, kalau nak dapatkan 1000 like, boleh jadi kena keluarkan modal antara RM3000 – RM5000!

Jika anda mahir dan expert dengan FB Ads, boleh la turunkan harga sekitar RM1000 untuk 1000 like. Namun, FB ni bermusim. Time ramai nak iklan, masa itulah harga melambung tinggi! Lagi-lagi nak PRU 13 sekarang, harga jadi naik.

Orang kata, belajarlah beriklan dengan FB Ads. Kat luar sana, ada banyak bengkel, seminar untuk anda hadir belajar. Ada juga yang jual ebook, video dan pelbagai panduan. Anda perlu keluar modal.

  • Hadir seminar/bengkel: RM150 – RM400
  • Beli Ebook/Video: RM60 – RM200

 

Memang kena keluar kos untuk pandai. Tapi, AWAS! jangan fikir dengan sekali join seminar RM300-RM500 selama 1 hari saja, anda terus pandai! Dan juga, dengan beli ebook, dvd sekali tengok je boleh pandai. hakikatnya…. “makan masa!”

Saya tak nafikan tentang kelas seminar ILMU ini. Cuma, saya sendiri berjaya hari ini dengan sertai pelbagai kelas, seminar bengkel, dan juga keluar modal beli ebook, panduan, dvd dan lain2. Semuanya perlu modal, rajin belajar dan makan masa……..

Ada tak cara paling cepat nak dapat LIKE?

Produk dah ada, fanpage dah ada, cuma LIKE je takde. takkan nak habiskan masa untuk belajar macam-macam lagi? Nanti bile produk nak laku? Bila nak mula dapat untung..?

 

JALAN TERAKHIR…… terpantas & termurah!

Sebagai jalan penyelesaian kepada masalah anda, dengan besar hati saya ingin mengumumkan “Servis Tambah Like Fan Page”. Like adalah berkualiti hasil dari pengguna FB yang aktif.

servis-like-fanpage

Servis Tambah Like Berkualiti di Fan Page Anda! MURAH & PANTAS!

Like yang diberikan adalah hasil daripada blast dari rangkaian network saya (partner) fanpage dan blog-blog dari Malaysia. Dan berikut adalah anggaran statistik:

  • like adalah real people
  • 35% lelaki 17-34thn
  • 55% wanita 16-40thn
  • 10% selain golongan diatas
  • 97% rakyat malaysia (selebihnya indonesia, singapore & brunei)
  • 99.99% yg faham bahasa melayu
  • bukan pakai apps
  • tak perlu beri akses admin
  • kami juga akan berikan extra like sbg hadiah (anggran 5-10%)
  • jika fanpage belum ada username pun boleh diterima.
  • tempoh siap: anggaran 24-48 jam (untuk rate 1000 like) – jika tiada tempahan lain pd waktu itu.

Dan berikut adalah hasil sebenar yang menggunakan servis ini (salah seorang customer saya)

servis-like-fanpage

Anda boleh lihat, 98% orang malaysia, dan ada beberapa negara lain adalah tetap orang Malaysia yang mungkin belajar atau bekerja di luar negara.

Language pula ternyata ramai Malay. Yang “english” adalah by default akaun FB kita. sama macam saya, saya login FB guna bahasa English. Ini bukan isu…

 

Berapa Harga Untuk Servis Like FanPage?

Saya offer pada harga cuma RM0.15 untuk setiap like. Ianya jauh lebih murah dari kos kita bayar di FB. dan berikut senarai penuh..

harga-servis-like-fanpage

HARGA TERKINI, LEBIH MURAHHH….

  • 1000 like: RM100
  • 2000 like: RM160
  • 3000 like: RM200
  • 5000 like: RM250

 

 Nota: anda boleh jadi ejen jualan kami, dan mula menjana pendapatan tambahan. Syarat untuk menjadi ejen, anda perlu melanggan 3k likes dahulu ya.. selepas itu, boleh layak harga ejen. Lebih murah + buat duit lumayan!

 

Terma & Syarat untuk melanggan servis LIKE ini..

1) Sila pastikan anda sentiasa update post wall anggaran 8-10 kali sehari. Dan post adalah dengan menggunakan teknik 9:1 iaitu 9 kali post info dan 1 x post IKLAN atau PROMOTE. Ini kerana bila page anda sudah memiliki like yg banyak tetapi tiada activity, FB akan bg warning.. Anda boleh amalkan teknik ini sebelum tempahan dibuat.

2) Anda juga boleh gunakan fungsi iklan FB promote post sebagai cara utk kekalkan momentum like yang banyak. Dan juga untuk meningkatkan viral. Cara ini juga boleh elakkan page dari disable.

3) kami tidak bertanggungjawab jika berlaku masalah warning dari FB atau page disable. pastikan anda update wall dengan baik, tanpa buat post yg sama berulang kali, dan juga link promosi.. Buat connection & relationship dengan follower anda. Sebagai contoh, ucapkan lah selamat malam, selamat pagi, dan bagi sedikit panduan harian untuk menghiburkan hati follower anda. Juga akan meningkatkan TAT.

4) Galakkan follower anda PM anda di page anda, dan juga galakkan mereka post di wall anda..

 

 TESTIMONI CUSTOMER SAYA!

Biasalah dalam bisnes online ni, bila tak ditunjukkan testimoni, orang kata takda bukti. Meh sini saya tunjukkan beberapa testimoni ya….

bukti-servis-like-fanpage
untung si Nadia ni, dia order 1k likes saja, tapi dapat extra banyak! rezeki dia lah….

servis-like-bukti

lagi bukti:

bukti-servis-like-fanpage2

 

DAH BERSEDIA..?? BUAT TEMPAHAN SEKARANG!

Untuk buat tempahan, boleh terus hubungi saya melalui PM di Facebook: http://facebook.com/nasoha dan jangan lupa untuk klik FOLLOW. Sebab kadang-kadang saya ada offer harga promosi dan diskaun!

Atau, bagi mereka yang ada WhatsApps, boleh la berwassap-wassapan dengan saya: 012-3330279. Takde wassap, SMS pun OK. jangan CALL sudah la.. saya ni pemalu orangnye! :D

Nak call boleh, just inform lah dulu, bagi tau dulu dlm SMS k.

 

p.s: jangan lupa subscribe untuk update terkini..

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Incoming search terms keywords:

  • servis tambah like fan page (26)
  • servis tambah like fan page murah (25)
  • tambah like fan page (23)
  • servis like facebook (21)
  • tambah like fanpage (20)
  • cara tambah like di fanpage (12)
  • servis like fan page (11)
  • servis like termurah (10)
  • servis naik like fan page (10)
  • servis tambah like (8)
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............