Maaf…. Maaf… dan Maaf…!!! Awal-awal lagi saya terpaksa ungkapkan setuja kemaafan sebab ada yang tak puas hati dan jelez sebab tak dapat lahir di bulan Julai.. 😀

Tahun 2011 ini banyak membuka minda dan minat saya suka menyelidik, kenapa ramai jugak kenalan saya yang saya rasakan hebat, dan juga mereka yang popular, mereka yang saya kagum, kebanyakan mereka dilahirkan pada bulan Julai..

Semua ini hanya takdir Tuhan. Saya tidak pernah merancang untuk dilahirkan pada bulan julai. Tetapi, inilah hakikat yang patut diterima dengan penuh terbuka dan gembira. Syukur sangat bila ada keunikan sikit di bulan Julai. Kenapa?

Ok, macam ni jelah.. Kajian saya bermula dari keluarga saya sendiri.. Saya dilahirkan 5 Julai, Kakak saya (Siti Alifah), 20 Julai, dan juga bapa saya 28 Julai. Setiap seorang daripada kami, ada pengaruh masing2 dan juga popular dengan ciri-ciri masing2… hihi.. (betul apa..!)

dari family saya, sy taknak mengulas panjang..  Saya dah cukup kagum dengan Kakak saya dan juga abah saya.. 🙂 Tapi, saya masih belum kagum lagi dengan diri sendiri.. 🙁 Mungkin lepas sy siapkan post artikel ni, sy lebih kagum dengan diri sendiri kot.. Jom kita bongkarkan..

Orang yang lahir sama dengan saya (5 Julai) adalah Ketua Pasukan Harimau Malaya iaitu Safiq Rahim. kenal kan..?

Time lawan liverpool, friendly match 16 julai 2011, beliau ada sumbat satu gol time freekick.. memang cantik!!

beliau juga adalah Rakyat Malaysia pertama yang menjulang trophy AFF Suzuki Cup 2010.

Jadi, kat sini mungkin dapat dirumuskan, beliau memiliki ciri keunikan dan kejayaan.. satu keyword penting adalah.. “Glamour”.. hihi..

LAHIR DI BULAN JULAI ADA PENGARUH & KEKUATAN SUARA..

Ini sekadar teori saya baca dalam internet. Tapi, hasilnya…

Prof. Dr. Fadzillah Kamsah (16 Julai)

Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood (7 Julai)

wow..!! 2 Pakar Ceramah terkemuka di Malaysia.. dan motivator yang popular, hebat, dan ada identiti tersendiri.. Kedua mereka ini juga dilahirkan pada bulan Julai..

LAHIR BULAN JULAI, ADA KEPIMPINAN, PENGARUH, & PENGIKUT SETIA

Rupanya ada perdana menteri malaysia lahir bulan Julai..

Tun Dr Mahathir (10 julai)

Najib Tun Razak (23 Julai)

Dan ada juga Pemimpin Luar Negara… seperti:

George W. Bush (6 Julai)

Princess Diana (1 Julai)

BAGAIMANA PULA DENGAN PELAKON POPULAR LUAR NEGARA…?

Arnold Schwarzenegger (30 Julai)

Vin Diesel (18 Julai)

Tom Cruise (3 Julai)

Sandra Bullock (25 Julai)

Jennifer Lopez (24 Julai)

Pamela Anderson (1 Julai)

Kate Beckinsale (25 Julai)

Sebenarnya, ramai lagi selebriti dan orang popular lahir di bulan julai.. Tapi, ini adalah apa yang saya tahu, yang saya tak dapat info lagi, mesti ramai.. Saya juga ada tgk list nama selebriti, namun, banyak yang tak kenal..

Bukan isu selebriti yang saya nak ketengahkan sebenarnya.. Cuma, saya nak bongkarkan apa kaitan dengan karier saya. saya melakukan perniagaan internet dan juga perniagaan jus vemma. Dari ciri-ciri selebiri diatas, yang telah saya bongkarkan, memang ada kaitannya dengan perniagaan saya atau karier saya.

Dari Safiq Rahim, sbg kapten dan hero malaysia, kemudian dari pakar motivasi Prof. fadzillah kamsah & Ustazah Nor Bahyah, kemudian, kepimpinan-kepimpinan (leadership) dan juga populariti dari artis atau pelakon.

Sifat sang juara dalam perniagaan vemma sebenarnya bukanlah dibelakang tabir. orang mahu lihat kejayaan kita. Seolah-oleh kita perlukan popular! Dan paling penting adalah LEADERSHIP.

So, dalam kategori bulan kelahiran Julai, saya nak copy paste apa yang Prof. Dr. fadzillah kamsah dah kaji:

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

YA… lebih 90% memang tepat.. dan kena dengan diri saya.. 🙂

dan juga ada kajian dalam internet saya jumpa artikel tentang zodiac bulan Julai yang bercirikan seperti berikut:

Financial security is important to you and you will shine through your inner ability to amass riches and possessions. You have a gift with children and you have a natural zest to teach them.

You must avoid depressing thoughts of the past and keep control over your powerful imagination. Steadiness, organization, warmth, love, and charm belong to you.

Your powerful emotions can be channeled positively with music, singing, and the arts in general (country music is a Cancer/July vibration.).

You are attracted to successful people (older or younger mates) and many Cancers marry rich. Your natural tendency to smother family members and friends at all times makes you admired and deeply loved. You must learn to control your overwhelming sensitivity and participate with life outside of your home a little more.

As a rule, all Moonchildren are great homemakers unless the soul selected a non-domestic masculine Moon before reincarnating on this dense physical world.

Like all other water signs, you regenerate in research, science, and metaphysics.

You tend to worry too much about your’s and others health and you should adopt a more positive spiritual attitude. Learn to let go of the wrong people and move on with life.


JULAI & KARIER SAYA..

Sedia maklum, saya juga menjalankan perniagaan vemma. walaupun saya tidak hebat dan handal dalam bisnes ni, tapi, saya sentiasa mencuba dan mencuba.. Tetap berusaha..

So, saya baru dapat tahu apabila borak-borak dengan salah seorang mereka yang agak hebat dalam networking mengatakan “orang lahir bulan julai memang SETIA dalam networking”.. wow!! saya juga terkejut..

Pada saya, bukan sahaja setia, tetapi, lebih dari itu. Apabila “SETIA” digabungkan dengan semua ciri kelahiran julai diatas, memang superb!

Betul ke….?

Jom lihat apa yang dah saya jumpa..

Master Trainer Johan (19 Julai)

Pengalaman lebih 20 tahun dalam perniagaan networking.

Star Executive Razrul Anwar (2 Julai)

6 bulan menjalankan pernaigaan tanpa income. kalau ada income pun dalam RM100 atau RM200 sahaja. tetapi, beliau STAY dan sentiasa offer diri menjadi leader.

Star executive Fariz Norman (17 Julai)

Tiada pengalaman dalam perniagaan. malu pada mulanya. tak kira bisnes naik atau turun, tetap stay dan sentiasa hadir event.

Diamond Sahrul Hasmad (17 Julai)

1st diamond dari Johor. walaupun jauh dan keseorangan, beliau tetap komited dan sentiasa menjadi inspirasi kepada yang lain.

Executive Damrong (15 Julai)

Tegas dalam Leadership dan melahirkan ramai yang berjaya.

Platinum Arshad Khalil (31 Julai)

Langsung tiada keinginan untuk sertai vemma. tetapi, bila suka menjadi “emcee”, beliau kini bergelar antara yang “giler emcee”..

Presidential Cliff Braun (12 Julai)

Jelajah ASIA, stay di TAIWAN.. bekorban untuk masa depan.. walaupun sorang-sorang merantau jauh, beliau telah melahirkan ramai leader baru di Taiwan.

Ramai rupanya org Julai dah sukses dalam biz vemma.. Ada kelebihannya kot..

yang belum jadi leader, tetapi SETIA dalam vemma juga dikalangan bulan Julai..

Raja Nazri (20 Julai)

tak serik serti vemma. Lepas akaun expired, join semula.. Stay dengan kuasa positif yang luarbiasa!

Alim Vemma (8 Julai)

Lepas belajar di UM, tinggal bersama family di JB dan jauh dari HQ. walaupun susah nak dapat internet, beliau tetap bekorban masa untuk belajar untuk sukses.

Mazlina Razali (3 Julai 2011)

Impian tetap dikejar. walaupun bekerja, tanggungjawab sbg isteri dan ibu, membuatkan beliau gunakan produk vemma sebaiknya, dan sharing kepada mereka yang memerlukan.

Mungkin ramai lagi….. tapi, ini jer yang sempat saya update disini. Jika anda juga tergolong dalam bulan Julai, apakata letakkan dibahagian komen dibawah. dan saya cuba update letak nama dan gambar anda pula disini.

Moral post kali ini sebenarnya bukanlah untuk berbangga, tetapi, ingin sangat saya jelaskan kepada diri anda yan lahir bulan julai. kerana anda ada potensi luar biasa! percayalah..! Jangan sia-siakan kehebatan anda.. Be part of us..

56080 Total Views 22 Views Today

Incoming search terms keywords:

  • lahir bulan julai (95)
  • artis lahir bulan julai (89)
  • bulan julai (77)
  • rahsia tarikh lahir bulan julai (70)
  • artis yang lahir bulan julai (57)
  • artis malaysia lahir bulan julai (55)
  • kelebihan lahir bulan julai (52)
  • rahsia lahir bulan julai (44)
  • rahsia bulan julai (39)
  • rahsia bulan kelahiran julai (38)
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............
The following two tabs change content below.

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Latest posts by nasoha (see all)