Hai & salam hormat buat pembaca blog sekalian 🙂

Tutorial datang lagi.. hihihi.. Kali ni saya nak berkongsi cara keluarkan duit dari paypal dengan transfer ke akaun bank tempatan. Dalam tutorial ni saya tunjukkan duit dihantar ke akaun Maybank.

Bagi usahawan online atau IM memang dah biasa guna Paypal kan? Dan ada juga yang masih tak tau nak keluarkan duit dari paypal. Walaupun tips saya ni sekadar basic, namun saya pasti ada yang masih belum tahu lagi paypal boleh bank in ke akaun bank tempatan di Malaysia.

Sebelum nak keluarkan duit dari paypal, pastikan dalam akaun paypal tu adalah baki..! Kalau takde baki, kenalah buat duit di internet dulu. Macam saya dapat duit di Paypal ni dengan beberapa cara:

  1. Saya gunakan Credit Card Payment Gateway sebagai cara terima bayaran dari pelanggan. Setup button paypal supaya customer saya yang nak bayar servis atau membeli produk saya menggunakan kad kredit.
  2. Sertai program pengiklanan Bidvertiser. Ianya adalah program PPC yang mana bila blog kita ramai pelawat, dan kita letakkan iklan bidvertiser ni, orang akan klik dan kita dapat duit. Dibayar setiap hujung bulan.Setiap hujung bulan saya akan terima email pembayaran dari Bidvertiser dan duit terus masuk ke Paypal.buat-duit-dengan-bidvertiserJika anda ada blog, dan ada pelawat sekurang-kurangnya 2000 sehari, boleh lah apply akaun Bidvertiser disini. Dan selepas itu, boleh mula letak iklan dan jana pendapatan sampingan melalui blog anda!

 

Baiklah, jika dah ada duit dalam PayPal, jom saya tunjukkan cara nak keluarkan dan terus masuk ke akaun Maybank.

 

Login akaun paypal anda dan klik Widhraw.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank1

Sebenarnya ada 2 Pilihan nak keluarkan duit samada melalui akaun bank tempatan atau melalui kad kredit yang anda daftar melalui Paypal tapi caj agak tinggi iaitu RM20. Berbeza dengan cara transfer ke akaun bank hanya RM3 atau percuma jika keluarkan duit lebih RM400.

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank2

Masukkan amount yang nak dikeluarkan. Jika anda belum pernah add akaun bank tempatan, sila klik dulu bahagian “Add Bank Account”. Routing code bagi Maybank adalah: MBBEMYKL

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank4 tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank5

 

Tekan “submit” dan siap!

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank6

 

Paypal akan hantar email dan bagi tau bila duit akan masuk. Sebagai contoh saya request transfer pada hari ini 27hb dan duit akan ada dalam akaun Maybank pada 29hb (rujuk ayat dalam email yang diberikan oleh paypal)

tutorial-cara-keluarkan-duit-paypal-ke-bank-maybank7

 

Mudah kan..? jangan lupa daftarkan nama anda di www.KelabMarketing.com untuk percuma newsletter dan update terkini…

Selamat mencuba…!! Semoga tips simple kali ini serba sedikit dapat membantu anda.. Sudi-sudilah tinggalkan komen dibawah ye.. Bagi semangat sikit untuk saya terus post entry tentang tutorial 🙂

50901 Total Views 16 Views Today

Incoming search terms keywords:

  • cara keluarkan duit dari paypal (29)
  • buat duit dengan paypal (25)
  • cara keluarkan duit guna kad kredit (16)
  • had duit transfer dari paypal ke mybank (15)
  • cara keluarkan duit dari atm maybank (13)
  • transfer duit dari paypal ke maybank (13)
  • keluarkan duit dari paypal (11)
  • berapa lama duit daripada luar negara masuk malaysia (11)
  • cara keluarkan duit dari bank (10)
  • cara transfer duit dari paypal ke maybank (4)
Suka Dengan Artikel ni? Jom klik button "SHARE"............
The following two tabs change content below.

nasoha

Blogger at Profile
Menjalankan perniagaan internet sepenuh masa termasuk penulis blog. Sambilan dalam bidang Wedding Decorator untuk menyalurkan idea yang kreatif. About Me Follow Me

Latest posts by nasoha (see all)